3 alternative la stocarea în cloud

3 alternative la stocarea în cloud

Îți amintești dischetele, banda magnetică sau discurile compacte? Cum rămâne cu unitățile flash, zip sau USB? Aceștia sunt toți predecesori ai „norului”.

Memoria, sau stocarea informațiilor, s-a schimbat dincolo de imaginația creatorilor acestei tehnologii. Informațiile care odată necesitau tamburi magnetici care cântăreau 2,5-3 tone se potrivesc acum pe o unitate USB cu spațiu liber. Memoria computerului era limitată la tipul de hardware pe care ne-am putea permite să-l avem și să găsim spațiu pentru a se potrivi în casele noastre. Aceste limite au fost ridicate în 2006, când Amazon Web Services a lansat primele opțiuni de stocare în cloud.

Mai simplu spus, cloud-ul este o serie de computere conectate care lucrează împreună pentru a face un server gigant pentru a stoca date și apoi este conectat la internet pentru a vă permite să vă salvați informațiile fără ca acele computere să fie situate fizic în casa dvs. Reprezentați pentru rentabilitatea, securitatea și ușurința de acces, cei mai mulți dintre noi nici măcar nu ne punem la îndoială dacă într-adevăr suntem sau nu nevoie pentru a utiliza serviciile cloud pentru stocare. Dar noi?

Motive pentru a evita cloud-ul

The Blog Koofer estimează că persoana medie care face 21 de fotografii și un videoclip de un minut pe săptămână va avea nevoie de aproximativ 10 GB pe an. Puteți cumpăra o unitate de memorie SanDisk de 16 GB de la Amazon chiar acum pentru 4,99 USD. Walmart are o unitate de memorie SanDisk de 32 GB pentru 7,49 USD. Asta sa terminat putin trei ani de depozitare, și nici măcar nu trebuie să vă faceți griji dacă aveți sau nu wireless pentru a-l accesa. Nici comisioane lunare. Întrebați-vă din nou, chiar aveți nevoie de stocare în cloud?

Lăsând deoparte nevoile de stocare, există și alți factori de luat în considerare atunci când decideți dacă să utilizați sau nu stocarea în cloud:

Securitate

Au existat nouă încălcări majore de securitate în cloud în 2019 doar până în septembrie, de la site-uri sociale precum Facebook și Fortnight, Departamentul de Valori Mobiliare din Oklahoma, Capital One și chiar compania de stocare a datelor Elastisearch. Securitatea în cloud nu este atât de puternică pe cât și-ar dori lumea tehnologiei să credem.

Confidențialitate

Crezi că datele tale sunt bine blocate? Nu este. Guvernul poate solicita companiilor de stocare în cloud să vă predea datele, iar companiile decid dacă se conformează sau nu, nu dvs. Dacă doriți cu adevărat să vă păstrați datele în siguranță, probabil că veți dori să alegeți o altă opțiune.

Cost

După cum am menționat anterior, de ce să plătiți taxe lunare? Persoana medie își poate satisface nevoile de stocare cu o unitate USB ieftină sau alte opțiuni disponibile. Trecerea la stocarea alternativă poate păstra banii în buzunar.

3 Opțiuni de stocare

Iată, atunci, trei alternative la stocarea în cloud pentru datele dvs. pe care le puteți verifica.

Hardware extern

Cumpărați-vă un dispozitiv de stocare care se conectează, dar nu face parte din computerul dvs. Aveți o varietate de opțiuni din care să alegeți și le puteți face la fel de simplu sau complicat după cum doriți. După cum am menționat anterior, puteți ridica o unitate USB – există chiar și versiuni disponibile pentru a fi utilizate atât cu computerul, cât și cu telefonul. Puteți utiliza un hard disk extern. Costă mai mult, dar au o cantitate mai mare de spațiu de stocare (de asemenea, mai greu de pierdut). În cele din urmă, există o multitudine de videoclipuri online care vă arată cum să conectați mai multe computere împreună pentru a vă construi propriul server.

Folosește-ți routerul

Dacă aveți un router bun, vă puteți crea propriul „nor” personal. Luați acel USB sau hard disk extern și, în loc să îl conectați la computer, conectați-l la dvs router in schimb. Acest lucru nu vă permite doar să vă transferați fișierele, ci și pe toți cei din casa dvs. Doar asigurați-vă că mențineți actualizate software-ul routerului și de securitate.

Dispozitive „Cloud”.

Vrei propriul tău „nor”, ​​dar nu vrei să-l construiești singur? Dacă costul nu este o problemă, există mai multe dispozitive slick pe piață astăzi, care vă permit să stocați și să accesați date cu mai mulți utilizatori fără a vă conecta la web. Cu aspectul lor elegant și designul compact, vor fi mult mai discreți stând pe un raft din camera dvs. de zi decât o unitate conectată la computer sau la un router. Capacitatea lor de stocare este masivă. Este propria dvs. bancă personală de server fără fir într-o cutie mică îngrijită.

Evitarea cloud-ului are un beneficiu major nemenționat încă: controlul. Când alegeți un sistem de stocare offline tu luați toate deciziile: format, acces, sumă, aspect, cost și securitate. Sunt informațiile tale – finanțele tale, amintirile, muzica – de ce ar trebui să lași pe altcineva să stabilească termenii și condițiile pentru stocarea lor? Asigurați-vă că aveți în vedere toate opțiunile dvs. atunci când alegeți cum să vă salvați datele

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.