5 cei mai mari brokeri de date de pe web

5 cei mai mari brokeri de date de pe web

Când ați citit ultima dată un acord de confidențialitate înainte de a da clic pe butonul „Sunt de acord” și de a continua? Să presupunem că nu foarte recent. Când aplicația, FaceApp, a fost lansată și introdusă în masă pentru prima dată, au existat câteva zvonuri nebunești despre aplicația care vă făcea fotografia și o stochează în baza lor de date pentru o utilizare ulterioară.

Indiferent dacă a fost sau nu adevărat, acest lucru a îngrozit atât de mulți oameni încât utilizatorii aplicației au scăzut cu jumătate în luna următoare. Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că există companii care fac exact asta. Ei preiau informații despre oameni de pe rețelele sociale, site-uri de jocuri etc. și le stochează.

Iată câțiva dintre cei mai mari brokeri de date care vă colectează datele pe web. Probabil că au și un profil despre tine.

Verisk

Verisk a fost descrisă drept una dintre cele mai importante colectări și analize de date cu cea mai mare securitate pentru datele clienților. Este situat în New Jersey City, New Jersey Statele Unite ale Americii. Ei folosesc datele colectate pentru a ajuta clienții în probleme de management al riscului, cazuri de asigurări, servicii financiare, printre altele. Compania generează venituri de 2,1 miliarde de dolari și un venit net de 507 milioane de dolari.

Are birouri în toată lumea și a creat de-a lungul anilor companii pentru copii sub el doar pentru gestionarea datelor. Avem Maplecroft în Regatul Unit, Air Worldwide în Boston și biroul de servicii de asigurări din New Jersey. Are birouri internaționale în China, Germania, Israel și India.

„Compania folosește seturi de date proprietare și expertiză din industrie pentru a oferi analize predictive și soluții de sprijinire a deciziilor în prevenirea fraudei, știință actuarială, acoperiri de asigurări, protecție împotriva incendiilor, riscuri de catastrofe și vreme, managementul datelor și alte domenii”.

Acxiom LLC

Axiom, LLC colectează date despre oameni din peste 62 de țări și 2,6 miliarde de oameni. Aceasta înseamnă că are date despre 68% dintre persoanele care au o prezență online în lume. Această companie este o firmă de broker de date care vinde informațiile pe care le adună despre clienți pentru reclame țintă companiilor de marketing.

Este situat în Conway, Arkansas, în Statele Unite. De asemenea, are birouri în China, Germania, Polonia și Regatul Unit. Când vine vorba de acumularea de date, este unul dintre cei mai importanți giganți ai datelor de pe web.

Acxiom este mai mult decât atât, chiar înainte de introducerea web-ului și revoluția tehnologiei, era încă o firmă de prelucrare a datelor. Este de vreo cincizeci de ani. Acum, odată cu introducerea web-ului și a oamenilor dependenți de el, locurile de muncă le devin mai ușoare.

Oracle Data Cloud

Aceasta este o subsidiară a Oracle America și unul dintre giganții tehnologiei. Această companie generează date despre oameni din peste 100 de țări și peste un miliard de oameni. Așa cum se întâmplă cu majoritatea brokerilor de date, aceștia își vând datele către companii sau întreprinderi terțe cu scopul exclusiv de a crea reclame mai bogate, mai personale și mai bune.

De asemenea, analizează datele pentru a crea o mai bună înțelegere a clienților și a publicului țintă.

Epsilon Data Management, LLC

Potrivit Bloomberg, Epsilon Data Management, LLC oferă servicii de marketing direct. Compania oferă consultanță strategică, analiză de marketing, baze de date, e-mail și tehnologie de marketing de loialitate, modelare predictivă, date proprietare și servicii de marketing digital. Epsilon Data Management își desfășoară activitatea în întreaga lume.

Compania a suferit câteva scandaluri de-a lungul anilor, dar și-a revenit. Odată a fost piratat și datele clienților au fost furate. S-au întors cu un sistem de securitate mai bun.

PLC Experian

PLC Experian este o companie multinațională de raportare a creditelor de consum cu sediul în Irlanda. Experian colectează și adună informații despre peste un miliard de oameni și companii, inclusiv 235 de milioane de consumatori individuali din SUA și peste 25 de milioane de companii din SUA.

A fost fondată în 1996 și, din 2019, generează un venit de 4,8 miliarde de dolari, cu un venit din exploatare de 1,7 miliarde de dolari. Experian are birouri în toată lumea, cum ar fi Costa Mesa, California, Statele Unite ale Americii, Nottingham, Anglia, Marea Britanie, São Paulo, Brazilia, Hamburg, Germania și Singapore.

Unde se duc datele?

Ori de câte ori se menționează subiectul intermedierii sau colectării datelor, cu toții îndreptăm priviri acuzatoare către Facebook și Google, ca fiind cei mai mari vinovați. Acești giganți ai tehnologiei sunt de obicei considerați vinovați până se dovedesc nevinovați. Desigur, majoritatea companiilor adună informații despre clienții lor, inclusiv acei giganți ai tehnologiei.

Totuși, cea mai mare diferență este că brokerii de date pot vinde aceste date unor terți.

Dar nu te teme! Aceste informații nu sunt folosite pentru a urmări sau a vătăma clienții. Și există, de asemenea, o mulțime de legi care protejează datele consumatorilor și limitează brokerii de date. Brokerii de date ar trebui să opereze în limitele acestor legi. Datele pe care le colectează sunt utilizate în principal pentru a crea anunțuri țintă bogate. În ciuda vastității internetului, aceste date îi fac pe oameni să vadă informațiile de care sunt cel mai interesați.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.