7 moduri de a deschide PowerShell în Windows 10

7 moduri de a deschide PowerShell în Windows 10

Datorită Microsoft PowerShell, puteți rezolva diverse sarcini de administrare. De asemenea, vă puteți da seama de lucruri, cum ar fi să știți câte dispozitive USB sunt instalate pe computer.

Deoarece puteți face multe cu PowerShell, este un program pe care îl veți deschide foarte mult. Ai putea merge pe drum lung. Dar, continuați să citiți pentru a descoperi toate modalitățile diferite în care puteți deschide PowerShell.

1. Deschideți PowerShell din butonul Start din Windows

Dacă aveți deja mâinile pe mouse, cel mai rapid și mai confortabil mod de a deschide PowerShell este prin clic dreapta pe butonul Start din Windows.

2. Creați o comandă rapidă pentru a deschide PowerShell

Comenzile rapide sunt, de asemenea, o modalitate rapidă de a deschide programe. Este posibil să creați o comandă rapidă pentru PowerShell prin:

7 moduri de a deschide PowerShell în Windows 10

  1. Se caută Powershell în caseta de căutare
  2. Când apare, faceți clic dreapta pe el
  3. Alegeți fixați pe bara de activități

De acum înainte, de fiecare dată când trebuie să accesați PowerShell, trebuie doar să căutați pictograma în bara de activități.

3. Deschideți PowerShell din folderul Windows din meniul Start

Dacă sunteți dispus să defilați prin toate aplicațiile din meniul de pornire, aceasta este o altă modalitate de a deschide PowerShell. Faceți clic dreapta pe Windows Start butonul de meniu și derulați până la capăt până la folderele Windows.

7 moduri de a deschide PowerShell în Windows 10

Faceți clic pe meniul drop-down din folderul Windows PowerShell și voila! Alegeți ce PowerShell doriți să deschideți.

4. Deschideți PowerShell din File Explorer

Dacă vă aflați deja în managerul de fișiere în căutarea unui fișier, de ce să nu deschideți PowerShell fără a părăsi.

7 moduri de a deschide PowerShell în Windows 10

După ce ați deschis Managerul de fișiere, alegeți fișierul pe care doriți să îl deschideți. Faceți clic pe Fișier și veți vedea opțiuni pentru a deschide Windows PowerShell care vă vor permite să îl deschideți cu permisiuni standard.

A doua opțiune va fi Deschideți Windows PowerShell ca administrator; ceea ce face această opțiune este că deschide PowerShell în folderul curent, dar ca administrator.

Dacă tastați PowerShell din bara de adrese după ce ați selectat un fișier și apăsați Enter, PowerShell se va deschide cu calea aleasă anterior.

5. Cum se deschide PowerShell din Task Manager

Există câteva moduri în care poți deschideți Task Manager. De exemplu, puteți încerca să apăsați Ctrl + Shift + Esc sau făcând clic dreapta pe meniul Start din Windows.

7 moduri de a deschide PowerShell în Windows 10

După ce este deschis, faceți clic pe Mai multe detalii > Rulați sarcina nouă > Tastați PowerShell.

6. Deschideți PowerShell cu un clic dreapta

7 moduri de a deschide PowerShell în Windows 10

Dacă faceți doar clic dreapta, opțiunea PowerShell nu va apărea. Dar, dacă apăsați Shift în același timp cu clic dreapta, atunci apare opțiunea.

7. Utilizați linia de comandă pentru a deschide PowerShell

Pentru acele momente în care linia de comandă este deja deschisă, puteți deschide PowerShell tastând start PowerShell și apăsați Enter. Este atât de ușor.

Concluzie

După cum am menționat mai devreme, cea mai rapidă modalitate de a deschide PowerShell este făcând clic dreapta pe butonul de pornire Windows. Dar, este întotdeauna bine să știi și alte moduri în care poate fi deschis, deoarece nu știi niciodată când ai putea avea nevoie să deschizi un alt mod. Cum deschizi PowerShell?

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.