8 Hack-uri tehnologice esențiale la locul de muncă

8 Hack-uri tehnologice esențiale la locul de muncă

E-mailurile, apelurile și sarcinile care trebuie îndeplinite într-o zi nu pare să existe niciodată un sfârșit. Este practic imposibil să rămâi la curent cu munca ta fără puțin ajutor. Am venit cu o listă de 8 hack-uri esențiale la locul de muncă concentrate în jurul tehnologiei pentru a ajuta la creșterea productivității, menținându-vă în același timp sănătatea mentală.

1. Setează-ți telefonul la „Nu deranja”

Aproape toată lumea are instinctul de a-și verifica telefonul imediat când simte vibrația în buzunar sau aud ping-ul ușor al telefonului. Pur și simplu setând telefonul la Nu deranjați în anumite momente cheie ale zilei, vă puteți ajuta să eliminați distragerile inutile.

Sunt șanse ca orice a fost să poată aștepta.

2. Utilizați „Voice to Text” pentru a dicta

Puțini oameni pot scrie la fel de repede pe cât sunt capabili să vorbească. Utilizând software precum Dragon sau Watson de la IBM, veți putea îndeplini sarcini mult mai eficient.

În prezent, există mai multe versiuni disponibile. Deci, chiar dacă vă aflați într-o industrie care are o mulțime de limbaj sau jargon specific, cum ar fi domeniul medical, puteți obține unul care să recunoască fiecare cuvânt pe care îl spuneți.

3. Folosiți filtre de lumină albastră sau ochelari

Acest hack poate fi un salvator. Un număr tot mai mare de studii arată că timpul pe care oamenii îl petrec în fața surselor care emit lumină albastră poate avea efecte negative. Acestea pot varia de la dureri de cap și oboseală oculară până la probleme de somn.

Ochelarii de lumină albastră sau filtrele de monitor pot ajuta la atenuarea acestor probleme cu costuri minime.

4. Utilizați programe de apel conferință online

Programe precum Slack și Whatsapp pot fi un beneficiu imens pentru productivitatea unei echipe. Ele oferă posibilitatea de a fi mereu conectați. Acum, nu mai trebuie așteptat un e-mail de răspuns. Puteți configura grupuri individuale pentru a include numai membrii echipei necesare. Deoarece există aplicații desktop și mobile, puteți configura întâlniri indiferent de locul în care se află echipa dvs.

Dacă este nevoie de un apel video, atunci există o mulțime de opțiuni, inclusiv MS Team, Zooom sau Skype for business. Toate acestea oferă formate ușor de utilizat, astfel încât echipa dvs. să poată lucra împreună.

5. Partajați calendare Outlook

Acest hack este probabil unul dintre cele mai ușor de trecut cu vederea. Oricând există o întâlnire, încercarea de a găsi momentul cel mai oportun poate fi o bătaie de cap. Prin simpla partajare a unui calendar Outlook, fiecare membru al echipei va putea vedea ce fac ceilalti membri. Acest lucru va reduce cantitatea de comunicare necesară pentru a programa întâlniri și, ca bonus suplimentar, este o modalitate ușoară de a vă aminti ziua de naștere a tuturor.

6. Utilizarea macrocomenzilor pentru a eficientiza fluxul de lucru

Folosirea macrocomenzilor poate ajuta cu adevărat la eficientizarea sarcinilor repetitive care fac parte din ziua ta. Microsoft Suite și Google Docs sunt ambele capabile să ruleze macrocomenzi personalizate. Petreceți câteva minute învățând ce pot face pentru dvs., puteți urmări creșterea rapidă a productivității.

7. Creați zilnic liste prioritare de activități

Prin crearea unei liste de activități prioritare pentru dvs. și echipa dvs., vă puteți asigura că toată lumea este la sarcină.

Există multe aplicații care vă vor ajuta să faceți acest lucru. Pur și simplu căutați în magazinul de aplicații preferat. Apoi, începeți prin a crea o listă cu tot ce trebuie finalizat cu termenul limită pentru fiecare element rând. Apoi, împărțiți articolele în pentru categorii; urgent și important, important dar nu urgent, urgent dar nu important și nici important sau urgent.

Odată ce ați făcut acest lucru, va fi fără efort să decideți ce trebuie făcut și ce poate aștepta. Să recunoaștem: multe din ceea ce putem face sunt lucrurile care pot aștepta.

8. Luați pauze tehnice

Deși acest lucru nu este din punct de vedere tehnic un hack tehnologic, este un excelent hack mental. O dată pe oră, faceți o scurtă pauză. Ridică-te de la birou și întinde-te sau mergi până la răcitorul de apă. Pur și simplu scăpați de tehnologie pentru câteva minute, puteți reseta și trece la sarcină mult mai eficient.

Există totuși o cheie pentru acest hack. Nu luați o pauză de la tehnologie accesând telefonul sau verificând e-mailul.

Aceasta este o pauză de la sarcină, nu o pauză de la tehnologie. Încearcă și dacă nu simți că te poți trezi o dată pe oră, încearcă regula 20-20-20. Aceasta înseamnă să luați o pauză la fiecare 20 de minute pentru a vă concentra pe ceva care se află la 20 de metri distanță timp de 20 de secunde. Pur și simplu concentrarea pe ceva mai departe pentru câteva secunde vă poate ajuta să vă mențineți concentrat.

Gânduri finale

În lumea de astăzi, cu toții încercăm să fim cât se poate de eficienți. Încercați aceste hack-uri. Veți vedea cu siguranță o creștere a productivității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.