Activarea afișajului de 96 Hz pentru Samsung Galaxy S20

Activarea afișajului de 96 Hz pentru Samsung Galaxy S20

Toate modelele de telefoane din seria Samsung Galaxy S20 acceptă rata de reîmprospătare de 120 Hz. Dacă nu sunteți familiarizat cu modul în care funcționează rata de reîmprospătare, imaginați-vă cum ar fi dacă afișajul de pe ecranul smartphone-ului dvs. s-ar putea reîmprospăta până la 120 de ori pe secundă în loc de cele 60 de ori obișnuite.

Acest lucru se va traduce, fără îndoială, într-o experiență mai fluidă, deoarece ar reduce timpul de timp pe care un cadru ar sta nemișcat pe ecran în comparație cu afișajul standard de 60 Hz.

Cu toate acestea, cu mai multe cadre desenate, vine mai multă putere necesară pentru a funcționa, ceea ce, la rândul său, scade durata de viață a bateriei. Înțelegând acest lucru, unii utilizatori au ridicat o întrebare în care se întreabă de ce Samsung nu oferă rata de reîmprospătare de 90 Hz și pentru S20s. 90 HZ este considerată calea de mijloc perfectă între performanță și durata de viață a bateriei.

Opțiuni de reîmprospătare și rezoluție

Din fericire, după cum se dovedește, există un mod ascuns care îi permite lui Galaxy S20s să ruleze la 96 Hz, care este aproape de 90 Hz. Acest lucru este posibil având în vedere că panoul AMOLED utilizat acceptă următoarele:

Rate de reîmprospătare:

  • 48 Hz
  • 60 Hz
  • 96 Hz
  • 120 Hz

Rezoluții:

  • HD+ (1600×720)
  • FHD+ (2400×1080)
  • WQHD+ (3200×1440)

Din păcate, modul de 96 Hz nu este încă disponibil pentru rezoluția WQHD+, cu atât mai puțin 120 Hz. În ciuda acestui fapt, pentru proprietarii S20 care doresc să obțină cel mai bun echilibru între experiența utilizatorului și baterie, modul 2400×1080 la 96 Hz este considerat punctul ideal. Pentru a implementa acest mod, totuși, nu există o metodă simplă.

Utilizarea modului 96 Hz pentru Samsung Galaxy S20

Deoarece suportul pentru modul 96Hz nu este menționat oficial, în mod normal, oamenii trebuie să seteze rata de reîmprospătare dorită folosind comanda shell de pe PC folosind ADB.

Pentru cei care nu sunt familiarizați, ADB (Android Debug Bridge) vă permite să vă controlați dispozitivul prin USB de pe un computer, inclusiv copierea fișierelor, instalarea și dezinstalarea aplicațiilor, modificarea setărilor utilizând comenzi shell și multe altele. Modificarea ratei de reîmprospătare folosind linia de comandă poate fi destul de plictisitoare pentru cei care nu au experiență în utilizarea instrumentului.

Actualizează aplicația Controller

Din fericire, unii dezvoltatori de pe XDA Developers au venit cu o aplicație la îndemână care vă permite să modificați fără probleme rata de reîmprospătare.

Aplicația este Controler de rată de reîmprospătare S20 dezvoltat de sathishtony. Prin această aplicație simplă, puteți economisi necazul de a deschide promptul de comandă sau terminalul pentru a comuta între modurile 96Hz și 120Hz. Două plăci Setări rapide sunt, de asemenea, disponibile ca comenzi rapide pentru a comuta între moduri.

Instalare

Pentru a instala aplicația, mai întâi, trebuie să o descărcați din linkul de mai sus. Aplicația nu este din Magazin Play, așa că asigurați-vă că activați setarea „Instalare din surse necunoscute” pe telefon. Odată ce aplicația este instalată, pur și simplu deschideți-o și atingeți Setați 96 Hz buton. Iată, nu este necesară nicio soluție complicată pentru a obține rata de reîmprospătare dorită.

Înființat

Acum, dacă sunteți interesat să schimbați manual setarea, iată un ghid pas cu pas despre cum să schimbați rata de reîmprospătare a telefonului folosind ADB:

Mai întâi, va trebui să activați „Opțiuni pentru dezvoltatori”. Pentru a face acest lucru pe Galaxy S20, deschideți Aplicația Setări. Apoi, accesați Despre telefon și informații despre software. Apoi atingeți „Numărul de construcție” de șapte ori la rând. Poate fi necesar să introduceți codul PIN înainte de a continua.

După aceea, întoarceți-vă la Setări meniul principal și apăsați pe Opțiuni pentru dezvoltatori. Acolo, veți avea în sfârșit opțiunea de a porni Depanare USB, Fă-o. Acum, trecem la PC. Pentru inceput, descărcați fișiere binare ADB de pe Google și instalați-l într-un folder unde este ușor de accesat.

Apoi, deschideți Command Prompt/Terminal în directorul în care instalați ADB. Pentru utilizatorii de Windows, acest lucru se poate face cu ușurință prin deschiderea directorului ADB utilizând exploratorul de fișiere și ținând apăsată tasta Shift și făcând clic dreapta în același timp în folder.

Apoi, selectați Deschideți fereastra de comandă aici (Utilizatorii de Windows 10 pot obține Deschideți fereastra Powershell aici in schimb). Pentru utilizatorii de macOS și Linux, utilizați CD comanda pe terminal.

În acest moment, asigurați-vă că vă conectați telefonul și computerul folosind un USB. Odată ce vă aflați în terminalul de comandă, intrați și rulați dispozitive adb. Atingeți Bine pentru a permite depanarea USB. Acum, puteți relua dispozitive adb pentru a vă asigura că dispozitivul este conectat cu succes la computer.

În cele din urmă, introduceți și rulați aceste comenzi pe Command Prompt/PowerShell/Terminal pentru a face ca rata de reîmprospătare a afișajului să se schimbe la 96Hz:

  • setările shell adb pun sistemul peak_refresh_rate 96.0
  • setările shell adb au pus sistemul min_refresh_rate 96.0

Dacă doriți să reveniți la 120Hz sau să o modificați la 60Hz sau 48Hz, înlocuiți pur și simplu numărul cu 120,0, 60,0, sau 48,0.

Voila! Acum vă puteți bucura de afișajul de 96 Hz de pe Galaxy S20. Utilizare acest site dacă doriți să vedeți cum modificarea ratei de reîmprospătare poate afecta netezimea generală a afișajului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.