Actualizarea manuală a telefonului Pixel 4 la Android 11

Actualizarea manuală a telefonului Pixel 4 la Android 11

Cu Android 11, Google va implementa noi inovații interesante pentru dezvoltatori, inclusiv viteze 5G semnificativ mai rapide, API-uri de filtrare a apelurilor, învățare automată, îmbunătățiri de securitate și noi capabilități media și camere. Google afirmă în mod explicit că această versiune de previzualizare a Android, cu versiunea finalizată care se așteaptă să fie lansată mai târziu în acest an, ar trebui să fie instalată numai de dezvoltatori. Deoarece este o previzualizare pentru dezvoltatori, nu toate caracteristicile vor fi incluse și nu va funcționa la capacitatea de când este lansat oficial. Telefoanele care acceptă această previzualizare includ Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 2 și Pixel 2 XL.

Descărcați fișiere

Pentru a începe, este important să faceți o copie de rezervă a telefonului, deoarece instalarea va reseta și va șterge complet dispozitivul. Se recomandă insistent să faceți upgrade la previzualizarea Android 11 numai dacă aveți experiență de lucru cu Android SDK și Terminal (OS X sau Linux) sau Command Prompt (Windows). Accesând site-ul web de dezvoltare Android, puteți descărca SDK-ul Android urmând instrucțiunile pentru o instalare corectă. Pentru acest proces, aveți nevoie de fișierele adb și fastboot găsite sub Instrumente de platformă pliant. Este o idee bună să citiți descrierea de pe site-ul pentru dezvoltatori pentru a vă asigura că selectați descărcarea corectă. Dacă utilizați o mașină Windows, va trebui să excludeți „./” atunci când introduceți comenzi. În caz contrar, aceste comenzi sunt scrise așa cum ar fi în Terminal pe o platformă Linux. Atâta timp cât introduceți comenzile rând cu linie, așa cum sunt listate, ar trebui să funcționeze.

Setări pentru dezvoltatori

Pentru a activa setările pentru dezvoltatori și depanarea USB, accesați Setări și derulați la Despre telefon/tabletă. Atingeți Număr de construcție de sapte ori. Caseta de dialog ar trebui să indice că sunteți dezvoltator. Intoarce-te la Setări și ar trebui să existe noua opțiune de Opțiuni pentru dezvoltatori și selectează-l. Acest lucru ar trebui să fie activat la fel de bine depanare USB. Conectați telefonul la computer și selectați „OK” când caseta de dialog vă solicită să permiteți depanare USB.

Deblocați încărcătorul de pornire

Dacă v-ați cumpărat telefonul Pixel direct de la Google, există un bootloader pe care îl puteți debloca. Acest lucru este necesar dacă intenționați să flashizați manual software-ul. În primul rând, trebuie să porniți în cititorul de pornire. Există mai multe moduri de a face acest lucru. Puteți opri manual dispozitivul și țineți apăsat butonul Putere și Volum scăzut butoane pentru a intra în meniul Bootloader. De asemenea, puteți introduce comenzi în terminalul sau promptul de comandă.

Începeți actualizarea

Pentru a vă asigura că dispozitivul este conectat corect la computer, rulați „./adb devices” și dacă o listă de caractere revine, înseamnă că puteți începe actualizarea. Apoi, introduceți „./adb reboot bootloader” în fișierul Meniul Bootloader. The stare de blocare dispozitivul va fi afișat ca blocat în partea de jos a ecranului, cu excepția cazului în care l-ați deblocat anterior în trecut. Pentru a debloca bootloader-ul, tastați comanda „./fastboot flashing unlock”. apasă pe Creșterea volumului butonul urmat de Putere butonul pentru a confirma deblocarea cititorului de pornire. Pentru a vă asigura că totul funcționează corect până acum, tastați „./fastboot reboot-bootloader” pentru a reporni bootloader-ul.

Flashează-ți dispozitivul

Odată ce procesul de deblocare a bootloader-ului este încheiat, următorul pas ar fi să flashați noul firmware. Pentru a face acest lucru, găsiți dispozitivul dvs. pe Android 11 Factory Images pagina și descărcați cea mai recentă imagine. Decomprimați fișierul în Instrumente de platformă folderul pe care l-ați descărcat sau pur și simplu trageți fișierul în fereastra terminalului pentru a copia calea.

Du-te la meniul bootloader-ului și asigurați-vă că este încă deblocat. Dacă numărul de serie al dispozitivului dvs. este afișat ca dispozitiv conectat atunci când tastați „./fastboot devices”, atunci sunteți gata să continuați să clipească. Mergeți de unde ați extras fișierele imagine din fabrică de pe computer și decomprimați-le folosind Instrumente de platformă. Pentru a începe să flashați firmware-ul, utilizați comanda „flash-all.sh” dacă utilizați un Mac și „flash-all.bat” pentru Windows. Este posibil să vi se solicite să flashați manual componentele dacă această comandă eșuează. Tastați „./fastboot flash bootloader [bootloader file].img” pentru a flash bootloader-ul actualizat. Odată ce ați terminat de flash-ul bootloader-ului, tastați „./fastboot flash bootloader” pentru a vă asigura că totul funcționează în continuare corect.

Următorul pas pentru flash-ul radio-urilor actualizate este necesar numai dacă actualizați filmware-ul unui telefon sau tabletă care are radiouri celulare încorporate. Faceți acest lucru tastând „./fastboot flash radio. [radio file].img” urmată de comanda „./fastboot reboot-bootloader”. În cele din urmă, pentru a afișa imaginea actuală a sistemului pe dispozitiv, tastați actualizarea „./fastboot -w [image file]comanda .zip”.

Apoi, telefonul va reporni și reporni și toate datele vor fi șterse de pe dispozitiv, ceea ce poate dura ceva timp. Veți fi direcționat către o prezentare de configurare. Odată ce acest lucru este finalizat, ați actualizat la Android 11.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.