Am nevoie de un VPN pe telefonul meu?

Am nevoie de un VPN pe telefonul meu?

Mulți oameni de pe internet vă sfătuiesc să utilizați un VPN sau o rețea privată virtuală pe computer, pentru a vă oferi confidențialitate și securitate pentru datele dvs. de navigare. Desigur, mulți oameni navighează și pe net pe telefonul lor – și ar putea dori să-și protejeze obiceiurile de navigare și acolo. Iată de ce este posibil să doriți și un VPN pe telefon.

Monitorizarea furnizorilor de date mobile

VPN-urile oferă protecție împotriva ISP-ului dvs. care monitorizează utilizarea navigării și, eventual, limitează anumite tipuri de utilizare sau vânzând datele dvs. agenților de publicitate. Acest lucru se aplică și operatorului de date mobile al telefonului dvs. mobil. Orice trafic de internet web, aplicație sau sistem va fi criptat, iar operatorul dvs. de date mobile nu va putea să-l analizeze.

Sfat: Apelurile și mesajele dvs. de telefon utilizează un sistem diferit și nu vor fi ascunse de furnizorul dvs. de date mobile. De asemenea, utilizarea totală nu este ascunsă, ci doar pentru ce ați folosit-o.

Hotspot-uri Wi-Fi nesigure

Un alt avantaj major oferit de un VPN este protejarea comunicațiilor dispozitivului dvs. atunci când este conectat la un hotspot Wi-Fi nesecurizat. Cel mai probabil este să faci asta când ieși, folosind un telefon sau un laptop. Criptarea VPN-ului asigură că un hacker aflat pe aceeași conexiune Wi-Fi nesecurizată ca și dvs. nu vă poate asculta cererile web și nu vă poate fura datele pe care le trimiteți, inclusiv numele de utilizator și parolele.

Ocolire a filtrului bazat pe locație

Ca pe orice altă platformă, un VPN pe telefonul dvs. poate fi utilizat pentru a face să pară ca și cum solicitările web de pe dispozitivul dvs. provin din altă țară. Acest lucru vă poate ajuta să ocoliți restricțiile de acces bazate pe locație. Unii furnizori VPN includ o caracteristică prin care vă pot falsifica și coordonatele GPS, pentru a se potrivi cu locația serverului VPN pentru a completa imaginea că dispozitivul dvs. se află într-o altă locație.

Sfat: operatorul dvs. de telefonie mobilă va fi probabil în continuare conștient de locația dvs. reală, deoarece veți fi conectat la un stâlp de telefon din țara dvs. Cu toate acestea, orice site web sau aplicație te va vedea ca fiind în locația falsificată.

Legături VPN

Un avantaj pe care unii furnizori VPN îl pot oferi telefoanelor mobile este un serviciu numit „VPN Bonding”. Un VPN de legătură folosește toate conexiunile de rețea pe care le are telefonul pentru a maximiza viteza rețelei disponibile. Aceasta înseamnă că, în timp ce sunteți conectat la o rețea Wi-Fi, un VPN de legătură poate folosi atât conexiunea dvs. Wi-Fi, cât și conexiunea de date mobile în același timp, pentru a vă oferi cele mai bune viteze de internet posibile!

Concluzii

Este o idee bună să utilizați un VPN în general, deoarece vă oferă confidențialitate și securitate pentru navigarea pe internet, atât de la ISP-ul dvs., cât și de la hackeri din rețelele nesecurizate. În special pe dispozitivele mobile, este posibil să beneficiați de serviciile de schimbare a locației atunci când sunteți în străinătate, deoarece este mai probabil să vă luați telefonul mobil decât să vă luați computerul. În plus, este mult mai probabil ca telefoanele mobile să aibă două conexiuni la internet independente care pot folosi cât mai bine o opțiune de conectare oferită, dacă furnizorul dumneavoastră VPN oferă serviciul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.