Android 11: la ce să vă așteptați

Android 11: la ce să vă așteptați

Google a anunțat că Android 11 este de așteptat să fie lansat cu ceva timp înainte de sfârșitul anului 2020. Au fost lansate mai multe previzualizări pentru dezvoltatori, dar dacă nu sunteți un dezvoltator experimentat, probabil că ar trebui să evitați instalarea acestuia. Compania a anunțat că această previzualizare specială este destinată special creatorilor de aplicații în scopuri de testare. Instrumentele și funcțiile din previzualizare sunt pentru dezvoltatorii care se așteaptă să ruleze aplicațiile cu actualizarea Android 11.

Puteți consulta acest ghid pentru caracteristicile cheie de așteptat cu cea mai recentă versiune de Android fără a instala efectiv previzualizarea dezvoltatorului, ceea ce implică mult mai puțin risc pentru persoana obișnuită interesată de actualizare. Nu doriți să instalați niciodată o previzualizare de dezvoltator pe un telefon personal; ar trebui să faceți acest lucru întotdeauna pe un dispozitiv de test de rezervă sau desemnat. Este important să rețineți că previzualizările pentru dezvoltatori nu sunt, în general, foarte ușor de utilizat, deoarece nu sunt versiunea finalizată și conțin adesea erori sau alte probleme de performanță.

Funcții de previzualizare Android 11

Android 11 va adăuga o opțiune „Doar de această dată” pentru a oferi aplicațiilor acces la anumite funcții. Aceasta include accesul la lucruri precum camera foto, microfonul, camera foto și urmărirea locației. Cu această caracteristică, permiteți aplicației să acceseze anumite date personale până când ieșiți complet din aplicație. Este posibil să fiți familiarizat cu această opțiune dacă sunteți un utilizator iOS, dar va apărea în curând în cel mai recent Android 11. Se așteaptă, de asemenea, că această funcție va oferi capabilități mai avansate pentru permisiuni atunci când aplicația rulează.

Va exista, de asemenea, un suport sporit pentru noile ecrane cu cea mai recentă versiune de Android. Acesta va include instrumente care oferă caracteristici precum detectarea unghiului balamalei pentru ecranele pliabile. În acest fel, se pot face ajustări în afișajele aplicației pentru o experiență de vizionare mai bună și mai dinamică. Actualizarea își propune să îmbunătățească diverse servicii de streaming, inclusiv Google Stadia, care este serviciul de jocuri Stadia de la Google. Performanța fluxului este de așteptat să se îmbunătățească datorită vitezei mai mari ale cadrelor, care fac streamingul mai fluid pentru o experiență mai bună pentru consumatori și streamer.

Se așteaptă ca Android 11 să aibă rate de reîmprospătare mai rapide. Veți avea posibilitatea de a stabili setările preferate ale ratei de reîmprospătare în aplicații și jocuri pentru a îmbunătăți experiența generală a consumatorilor. Noua actualizare va profita și de noua tehnologie 5G. 5G oferă viteze de date mai mari, precum și imagini și videoclipuri cu rezoluție mai mare. Actualizarea Android 11 a adăugat capacitatea aplicațiilor de a detecta prezența unei conexiuni 5G și de a ajusta în consecință pentru o calitate mai bună. De asemenea, vor fi aduse îmbunătățiri la screening-ul apelurilor. Acest lucru este posibil datorită adăugării de către Google a API-urilor, care vor îmbunătăți experiența consumatorului cu apeluri automate pentru aplicațiile de filtrare a apelurilor.

Actualizări Android 11

Cu Android 11, actualizările fără întreruperi vor fi obligatorii pentru toate dispozitivele viitoare. Această caracteristică va ajuta la reducerea timpului de nefuncționare al dispozitivului atunci când este supus unei actualizări de software. Se presupune că noua actualizare se va concentra în principal pe îmbunătățiri majore de mesagerie și chat. O nouă caracteristică permite utilizatorului să acceseze conversațiile în desfășurare de oriunde pe telefonul dvs. cu un container cu bule.

Google a adăugat un API Bubbles, care insinuează capacitatea aplicațiilor terțe de a adopta și această caracteristică. Previzualizarea are și capacitatea de a accesa conversațiile direct prin umbra de notificare. Va exista o secțiune dedicată stocării și accesării conversațiilor. Aplicațiile cu capacitatea de a copia și lipi, de asemenea, vor avea posibilitatea utilizatorilor de a insera imagini în conversații și prin umbra de notificare, care este un instrument excelent pentru dezvoltatorii de aplicații.

Multe caracteristici promițătoare sunt de așteptat să fie evidențiate odată cu lansarea actualizării Android 11. Multe previzualizări pentru dezvoltatori au fost lansate de la începutul anului 2020, dar este foarte recomandat ca doar dezvoltatorii experimentați să instaleze software-ul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.