Android: faceți un fundal personalizat care se potrivește perfect

Android: faceți un fundal personalizat care se potrivește perfect

Realizarea unui tapet personalizat care să se potrivească în mod constant pe dispozitivele Android poate fi o provocare. Acest lucru se datorează faptului că, în funcție de dispozitivul pe care îl aveți, rezoluția ecranului poate varia foarte mult. Imaginea de fundal creată pentru un Samsung Galaxy S5 nu va arăta la fel pe un HTC M8. Trebuie tăiat diferit. Ceea ce îl face mai mult o provocare este faptul că imaginea de fundal se întinde pe ecranele de start, necesitând să fie mai mare decât rezoluția reală a ecranului.

Acest ghid vă va ajuta să deslușiți misterul. Dacă doriți să vă creați propriul tapet care se potrivește perfect ecranului dispozitivului dvs., trebuie doar să urmați acești pași.

1. Găsiți rezoluția ecranului dispozitivului dvs

Mai întâi va trebui să stabilim ce rezoluție de fundal acceptă dispozitivul dvs. Pentru a face acest lucru, mai întâi va trebui să aflăm care este rezoluția ecranului. Uite aici, sau căutați specificații pe dispozitivul dvs. Pentru acest tutorial, vom folosi rezoluția ecranului Motorola Droid 1 de 480 x 854.


2. Calculați rezoluția tapetului

Odată ce aveți rezoluția ecranului dispozitivului dvs., există o formulă pe care o puteți utiliza pentru a determina ce dimensiune trebuie să aibă tapetul. Doar înmulțiți lățimea rezoluției cu 2. Dacă facem asta cu un Droid X (480 * 2 = 960), obținem o rezoluție de fundal a ecranului de 960 x 854. Aceasta este dimensiunea de care vom avea nevoie pentru a face tapetul nostru pentru ca acesta să se potrivească perfect.


3. Realizați imaginea

Acum vine partea în care importați imaginea personalizată în Photoshop, Paint.NET sau în altă aplicație de imagine și faceți modificări. Am făcut o imagine a unei case vechi. Rezoluția acestei imagini este de 1632 x 1224. Pentru a ușura lucrurile, o voi redimensiona și o voi face puțin mai mică, astfel încât să fie mai ușor de gestionat. Deci l-am redimensionat la 1333 x1000. Acest lucru ne aduce puțin mai aproape de obiectivul nostru de 960 x 854. Faceți tot ce puteți, dar asigurați-vă că, indiferent dacă decideți să redimensionați imaginea, asigurați-vă că nu faceți înălțimea și lățimea rezoluției mai mici decât rezoluția necesară pentru tapet.

Evident, va trebui să decupez o parte din această imagine pentru a se potrivi perfect. Folosind instrumentul de decupare PhotoShop, voi decupa o casetă perfectă de 960 x 854. Dacă nu aveți PhotoShop, majoritatea editorilor foto precum Paint.NET au un instrument similar pe care îl puteți utiliza pentru a decupa o înălțime și o lățime fixă.

  1. Faceți clic pe caseta Decupați.
  2. Schimba „Stil” la „Fixează dimensiunea„.
  3. Seteaza „Lăţime” și „Înălţime” egal cu valorile pentru rezoluția tapetului.
  4. Trageți caseta în zona fotografiei pe care doriți să o păstrați.
  5. Selectați „Imagine” > “A decupa„.

Imaginea ta are acum dimensiunea exactă de care are nevoie dispozitivul tău Android. Salvați imaginea și copiați-o pe dispozitiv și gata!

Imagine terminată

Notă: aplicația Galerie Android vă va solicita în continuare să decupați orice imagine foto pe care o setați ca tapet. Va trebui să trageți caseta pentru a se potrivi cu întreaga fotografie pe care ați salvat-o.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.