Android: utilizați vocea pentru a trimite un mesaj text

Android: utilizați vocea pentru a trimite un mesaj text

Android are câteva opțiuni grozave de hands-free – printre acestea se numără și abilitatea de a trimite mesaje text fără a fi nevoie să tastați! Indiferent dacă sunteți un dactilograf lent sau pur și simplu nu aveți mâinile libere – puteți utiliza funcția pentru a vă economisi câteva atingeri!

Discursul în text, precum și recunoașterea vocii, au parcurs un drum lung și acum le puteți folosi pentru a trimite mesaje text. Pentru a face acest lucru, va trebui să activați opțiunea relevantă din setări.

Deschideți aplicația Setări și utilizați funcția de căutare din partea de sus. Tastați „Gestionați tastaturile”. Aici veți găsi o opțiune de introducere vocală numită „Tastare vocală Google”. Asigurați-vă că este pornit!

Opțiuni pentru tastatură

Cu aceasta activată, puteți accesa aplicația de mesagerie. Selectați destinatarul și atingeți câmpul de text pentru a vă crea tastatura. În partea de sus, veți vedea un mic simbol de microfon. Dacă apăsați pe acesta, veți activa funcția dvs. de tastare vocală Google.

Android: utilizați vocea pentru a trimite un mesaj text
Simbol microfon

Arată similar cu Asistentul dvs. Google obișnuit. Puteți începe să dictați – recunoașterea vocii va scrie cuvintele pentru dvs. Asigurați-vă că vorbiți cu o voce tare și clară, cu cât mai puțin zgomot de fundal.

Android: utilizați vocea pentru a trimite un mesaj text
Asistent de tastare

Sfat: dacă nu puteți vedea simbolul microfonului pe tastatură, este posibil să utilizați o tastatură pentru aplicație în loc de cea implicită. Dacă da, este posibil ca funcționalitatea să nu funcționeze corect. Comutați la tastatura implicită pentru a o folosi în schimb.

Puteți dicta lucruri precum virgule, linii noi, puncte și multe altele – de exemplu, dacă rostiți „Bună ziua, semnul exclamării” va face textul „Bună ziua!” apar în câmpul dvs. de mesaj.

De asemenea, recunoaște comenzi precum anularea, ștergerea și formatarea – îi puteți spune să creeze o listă cu marcatori, de exemplu, sau să pună text îngroșat. Aici este o listă completă de comenzi și funcții pe care le puteți utiliza!

Când ați terminat, pur și simplu atingeți butonul de trimitere și mesajul dvs. tastat vocal va fi trimis!

Sfat: Atingerea butonului verde al microfonului din mijloc va întrerupe ascultarea. Pentru a-l reactiva, atingeți-l din nou când este gri. Alternativ, puteți spune și „Nu mai ascultați”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.