Aplicații interzise de Google pentru publicitate necorespunzătoare

Aplicații interzise de Google pentru publicitate necorespunzătoare

Google a avut recent o represiune masivă a reclamelor „disruptive”, aproape 600 de aplicații Android fiind excluse. Unul dintre cei mai proeminenți dezvoltatori care a fost interzis a fost Cheetah Mobile, care a fost eliminat total din magazinul Play pe 20 februarie și toate reclamele sale au fost eliminate și din întreaga rețea.

Aceasta a urmat eliminării CooTek anul trecut, care spunea că a încetat să mai transmită reclame perturbatoare utilizatorilor, chiar dacă nu a făcut acest lucru.

Ce este un anunț perturbator?

Un anunț perturbator este unul care denigrează experiența utilizatorilor și ajută la tragerea în jos a reputației Google. Aceasta include ecrane pop-up sau pur și simplu afectarea capacității utilizatorului de a utiliza funcțiile dispozitivului. Per Bjorke, manager senior de control al calității reclamelor Google a scris o postare pe blog afirmând că Google a dezvoltat „o abordare de învățare bazată pe mașini” care a dus la o represiune dramatică.

El a mai declarat că „Dezvoltatorii rău intenționați continuă să devină mai pricepuți în implementarea și mascarea reclamelor perturbatoare, dar am dezvoltat noi tehnologii proprii pentru a ne proteja împotriva acestui comportament”.

De unde vin?

Reclamele par să vină în mare parte din străinătate și par să fie concentrate în China, Singapore și India. Bjorke a scris că dezvoltatorii au fost avertizați, dar pentru că au ales să ignore toate avertismentele emise de Google, acestea au fost acum interzise. ”Le dăm o notificare și un avertisment și le permitem să corecteze problema. Și dacă este o recidivă, atunci treptat va fi o reacție mai puternică”, a scris el.

În acest moment, nu este clar dacă dezvoltatorii interziși au lucrat împreună. Agenții de publicitate afectați erau la rând pentru a primi compensații, iar alții afectați fuseseră deja compensați.

Anul trecut, BuzzFeed News a raportat că DO Global, un dezvoltator chinez, nu a raportat că colectează și trimite date către China. Potrivit Check Point și Media Intelligence, unele dintre aplicațiile DO Global au făcut clic pe reclame pentru a obține venituri într-o manieră frauduloasă.

Atenție la permisiuni

Se pare că un număr extrem de neobișnuit de permisiuni inutile este indiciul care dă jocul. O aplicație înregistrează sunet în timp ce utilizatorul se uită la televizor, în timp ce altele trimit informații fără permisiune. Aceasta este o versiune actualizată a erorilor sau virușilor care au fost experimentați în deceniul precedent. Cu excepția de această dată, trebuie făcută presupunerea că aceștia operează în numele guvernului chinez.

Un analist senior al Arete Research, Richard Kramer a spus că „Frauda publicitară este pur și simplu norma în China (și pentru multe alte aplicații) și… Google ar trebui să facă mult mai mult pentru a o preveni, chiar dacă ar reduce semnificativ vânzările. Ei nu pot pretinde ignoranță sau nega problema.”

Senatorul Mark Warren din Virginia (Dem) a mers și mai departe, susținând că „Toate aceste informații ajung înapoi în depozitele de date din China. Dincolo de fraudă (reclamă), doar toate informațiile personale care sunt colectate reprezintă un risc serios.

Chiar și o aplicație foarte populară, cum ar fi Selfie Camera, s-a dovedit a reprezenta un risc serios. A menținut un rating de 4,5 stele, în ciuda faptului că a fost descărcat de 50 de milioane de ori. Selfie Camera s-a angajat și în clicuri false pe reclame pentru a genera venituri conform Check Point. De asemenea, este deținut de DO Global, care deține și alte aplicații care au fost eliminate de Google.

Ce înseamnă acest lucru?

În mediul politic actual, aceasta este o evoluție nedorită. Acesta este un simptom al vremurilor în care trăim.

Poate că o interdicție generală a tuturor aplicațiilor chineze ar putea servi drept un semnal de alarmă atotputernic pentru dezvoltatorii chinezi. Sperăm că vor alege să respecte obiceiurile și legile locale ori de câte ori vor face afaceri în străinătate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.