Aplicații pentru capturi de ecran sau videoclipuri pe Windows 10

Aplicații pentru capturi de ecran sau videoclipuri pe Windows 10

Există câteva lucruri pe care dorim să le surprindem în timp ce ne folosim computerul. Ar putea fi un joc sau niște setări sau ceva memorabil pe care vrem să-l păstrăm. Uneori este posibil să dorim să partajăm și singura modalitate de a face acest lucru este prin a face capturi de ecran ale ecranului sau a înregistra ecranele laptopurilor noastre. Am pregătit o listă de aplicații pe care le puteți folosi pe computer pentru capturi de ecran sau videoclipuri. Unele sunt gratuite, în timp ce altele necesită abonament. Windows 10 oferă câteva instrumente gratuite care pot fi folosite pentru a face capturi de ecran, iar unele aplicații terță parte fac treaba excelent.

ShareX

ShareX este o aplicație puternică de captură de ecran. Este conceput pentru utilizatorii puternici care au nevoie de utilizare profesională și automatizare. Cu ShareX, utilizatorii pot încărca automat capturi de ecran în peste 80 de locații, inclusiv, dar fără a se limita la, OneDrive, Google Drive, Dropbox, servere FTP, Amazon S3 etc. capturi de ecran în timpul derulării. Acest lucru le permite utilizatorilor să facă capturi de ecran întregi ale documentelor care nu pot fi afișate complet pe ecran.

ShareX poate fi, de asemenea, configurat pentru a efectua o varietate de sarcini odată ce o captură de ecran este capturată. Poate fi configurat să încarce automat o captură de ecran în stocarea în cloud, să adauge un filigran, să îl adauge pe un hard disk și multe alte sarcini. ShareX poate fi configurat suplimentar pentru a obține adresa URL a capturii de ecran salvate și a o posta pe un cont de rețea socială, cum ar fi Twitter sau Instagram.

Cu toate caracteristicile puternice de mai sus, ShareX este încă gratuit și open source. Este o aplicație grozavă.

Instrumente Windows

ShareX este foarte puternic și iese în evidență în special dacă utilizatorul are nevoie de caracteristicile menționate mai sus. Cu toate acestea, pentru capturile de ecran de zi cu zi care nu necesită automatizare, Microsoft Windows are funcții încorporate care permit utilizatorilor să capteze capturi de ecran. Cea mai veche și mai ușoară este utilizarea prt scr (print screen) care este o tastă de pe tastatură. Când atingeți prt scr, Windows face o captură de ecran a întregului ecran și o ține în clipboard și o puteți lipi oriunde doriți.

Alternativ, dacă doriți ca captura de ecran să fie salvată automat în folderul dvs. de imagini, apăsați Tasta Windows + prt scr. Dacă doriți să capturați doar fereastra activă deschisă pe ecran, apăsați Alt + prt scr, apoi inserați-l în aplicațiile sau destinația în care doriți să fie salvată captura de ecran.

Windows are un alt instrument pentru capturarea unei părți a ecranului la alegere. Instrumentul de tăiere. Poate fi accesat făcând clic pe pictograma de căutare din bara de activități și tastând instrumentul de tăiere în bara de căutare. Windows va afișa instrumentul de tăiere în rezultatul căutării. Pentru a utiliza instrumentul de tăiere, deschideți-l, faceți clic pe Nou și trageți mouse-ul (pictograma +) peste regiunea ecranului pe care doriți să o capturați. Captura de ecran va fi deschisă pentru editare în Paint. Îl puteți edita și salva la destinația dorită.

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro este un software profesional pentru toate videoclipurile tale. Oferă instrumente de editare video, de top, înregistrare video pe computere și conversii video. Acest software profesional oferă toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a crea. Poate fi folosit pentru a edita orice videoclip în orice format, capturat cu orice cameră. Webcam-ul laptopului dvs. poate fi folosit pentru a captura videoclipuri și editat folosind Adobe Premiere Pro. Cu Adobe Premiere Pro, puteți, de asemenea, să înregistrați ecranul și să-l editați așa cum veți edita orice alt videoclip.

Dacă sunteți în căutarea unei aplicații video profesionale pe computer, Adobe Premiere Pro este răspunsul. Dezavantajul este că nu este gratuit și necesită abilități pentru a-l folosi eficient.

ActivePresenter

ActivePresenter este un alt înregistrator de ecran gratuit care poate fi folosit pe Windows 10. ActivePresenter este dezvoltat de Atomi Systems. Este un înregistrator de ecran all-in-one pentru înregistrarea ecranelor și editarea video. Este potrivit pentru YouTuberi, educatori, tutoriale pas cu pas și alți formatori care necesită înregistrarea ecranelor. Are toate caracteristicile profesionale pentru a înregistra un ecran și a edita videoclipuri.

ActivePresenter are o versiune gratuită și una cu plată. Versiunea gratuită acceptă tăierea înregistrărilor, tăierea și împărțirea. Cu versiunea gratuită, puteți modifica și viteza și volumul înregistrării, puteți adăuga subtitrări și adnotări și altele. Versiunea cu plată permite adăugarea de filigrane și restricții de timp. Alte funcții avansate de editare audio și video sunt disponibile pentru versiunea plătită.

Dacă sunteți în căutarea unui instrument simplu pentru a crea înregistrări simple ale ecranului dvs., atunci versiunea gratuită a ActivePresenter este suficientă. Puteți alege Adobe Premiere Pro dacă aveți nevoie de funcții de editare avansate.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.