Ar trebui să utilizați întotdeauna un VPN?

Ar trebui să utilizați întotdeauna un VPN?

Un VPN este un instrument puternic pentru a vă proteja confidențialitatea și securitatea în anumite situații, dar, în funcție de motivul pentru care îl utilizați, nu trebuie neapărat să îl mențineți în funcțiune tot timpul. Îți poate încetini internetul adăugând puncte de releu la conexiunea ta – așa că, uneori, s-ar putea să vrei să-l dezactivezi!

Confidențialitate de la ISP-ul dvs

Dacă doriți să ascundeți utilizarea internetului de la ISP-ul dvs., un VPN este instrumentul perfect pentru a face acest lucru. Dacă acesta este singurul motiv pentru care utilizați un VPN, există momente în care îl puteți dezactiva.

Dacă sunteți îngrijorat doar de o anumită utilizare care este urmărită, cum ar fi torrentul, puteți activa VPN-ul în timp ce faceți torrentul, apoi îl dezactivați din nou când ați terminat. Dacă, totuși, sunteți mai îngrijorat de confidențialitatea generală a navigării, ar trebui să lăsați VPN-ul activat tot timpul. Totul depinde de utilizarea dvs.

Securitate pe Wi-Fi public

Ar trebui să utilizați întotdeauna un VPN atunci când vă conectați la un hotspot Wi-Fi public nede încredere. Dacă nu utilizați un VPN, activitatea dvs. ar putea fi monitorizată de hackeri din aceeași rețea ca și dvs. sau de furnizorul hotspot-ului. Este posibil să vedeți chiar și un avertisment despre activitatea dvs. care este vizibilă atunci când vă conectați – luați-o în serios!

Ocolirea filtrelor de conținut bazate pe locație

VPN-urile pot fi folosite pentru a ocoli filtrele de conținut bazate pe locație pe care le veți găsi pe site-uri web precum Netflix. Dacă încercați să accesați conținut disponibil numai într-o altă regiune, evident aveți nevoie de un VPN. Dar dacă utilizați doar un VPN pentru a ocoli filtrele de conținut, îl puteți dezactiva odată ce nu mai trebuie să vă schimbați locația.

Sfat: Servicii precum Netflix încearcă să vă împiedice să faceți acest lucru – interzic în mod regulat anumitor furnizori VPN să acceseze serviciile lor, așa că va trebui să vă alegeți VPN-ul cu atenție!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.