Blocați conexiunile la routerul dvs. Linksys după adresa MAC

Blocați conexiunile la routerul dvs. Linksys după adresa MAC

Am un laptop ieftin cu o placă wireless integrată ieftină. Indiferent ce încerc, nu îl pot face să funcționeze cu o conexiune wireless securizată. Singura modalitate de conectare este să-mi las conexiunea wireless deschisă. Totuși, acest lucru îi permite tuturor vecinilor mei să intre în legătură cu mine.

După ce mi-am găsit vecinul folosind conexiunea pentru a partaja torrenți zi și noapte, am decis că trebuie să-mi dau seama de ceva. Am încercat mai întâi să folosesc funcția Restricții de acces, dar am constatat că bloca doar internetul. Oamenii se puteau conecta în continuare la rețeaua mea. Apoi am descoperit că routerul meu Linksys WRT54G are o funcție Wireless MAC Filter. Am putut să-mi securizez conexiunea fără fir permițând doar anumite adrese MAC să mă conectez la routerul meu utilizând acești pași.

Routere Linksys mai noi

 1. Conectați-vă la consola de administrare a routerului Linksys printr-un browser web. Este de obicei localizat folosind „192.168.1.1” în câmpul de adresă.
 2. Selectați „Depanare” > “Tabel client DHCP„. Aceasta oferă o listă de computere care au folosit conexiunea mea fără fir.
 3. Alegeți „Fără fir” în panoul din stânga.
 4. Selectează „Filtrarea MAC” fila.
 5. Alegeți una dintre următoarele:
  • Interziceți accesul pentru adresele MAC enumerate” dacă doriți să blocați accesul la anumite adrese MAC.
  • Permite accesul NUMAI adreselor MAC enumerate” dacă doriți să permiteți accesul la anumite adrese MAC.
   Notă: Asigurați-vă că PERMITĂ adresa MAC pentru dispozitivul pe care îl utilizați în prezent. De asemenea, asigurați-vă că nu RENEGAți adresa MAC pe care o utilizați în prezent. Puteți rămâne fără acces la internet și trebuie să efectuați o resetare din fabrică a routerului.
 6. Selectează „Adăugați adresa MACbutonul ”.
 7. Introduceți adresa MAC folosind două puncte sau liniuță la fiecare două caractere. (Exemplu: 00-e0-34-c0-a1-40)
 8. Selectați „Salvați„, iar adresa MAC este refuzată sau permisă, așa cum este specificat la pasul 4.

Modele Linksys mai vechi

 1. Conectați-vă la consola de administrare a routerului Linksys și selectați „stare” > “Retea locala„>“Tabelul clienți DHCP„. Aceasta oferă o listă de computere care au folosit conexiunea mea fără fir. Nu știu ce computer folosește adresa IP 192.168.1.101 cu adresa MAC 00:17:9A:D0:03:3D, trebuie să-l blochez pe acel tip!
 2. Am lăsat deschis tabelul IP activ DCHP și apoi am făcut clic înapoi în consola de administrare „Fără fir” > “Filtru MAC fără fir„.
 3. Făcând clic pe „Permite” atunci „Numai permis” va permite numai anumite adrese MAC să se conecteze. Apoi faceți clic pe „Editați lista de filtre MAC„.
 4. Adăugați adresele MAC pe care doriți să le permiteți în rețeaua dvs. Observați că am omis adresa MAC 00:17:9A:D0:03:3D pentru că nu vreau ca tipul ăsta să se conecteze la routerul meu. Dar vreau să permit celelalte 2 adrese din tabelul DHCP Active IP. Asigurați-vă că derulați în jos pentru a face clic pe „Salvează setările” cand esti gata.
  Listă de filtre de adrese MAC
 5. Faceți clic pe „Salvează setările” din nou și atât! Ați blocat oamenii să vă fure conexiunea la rețea pe baza adresei MAC.

Dacă aveți vreodată vizitatori care ar dori să le permită pe routerul dvs., puteți fie să setați temporar filtrul de adresă MAC la Dezactivat, fie să adăugați adresa lor MAC la această listă.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.