Când să vă așteptați la Android 11 pe Moto Z4

Când să vă așteptați la Android 11 pe Moto Z4

Ocupat să descărcați Android 10 pe Moto Z4 și vă întrebați când se va actualiza la Android 11? La urma urmei, Android 10 a devenit disponibil pentru utilizatorii Moto Z4 începând cu luna martie, iar noul sistem de operare Android 11 începe să fie lansat în octombrie. Răspunsul este… niciodată. Așa este, Motorola nu va oferi Android 11 pe telefoanele lor Moto Z4.

S-ar putea să vă întrebați de ce contează că nu vor exista upgrade de sistem de operare după Android 10. Ei bine, ar trebui, pentru că este important. Îți pasă de securitate? Ușurință în utilizare? Profiți la maximum de telefonul tău? Actualizările sistemului de operare al telefonului dvs. acoperă toate acestea, precum și alte optimizări care „reduc consumul de energie, măresc durata de viață a bateriei, îmbunătățesc conectivitatea, introduc o criptare mai bună și vă oferă o protecție mai mare împotriva oricăror terțe părți potențial rău intenționate sau doar avida de date personale. aplicații pentru petreceri” (Autoritatea Android). Pe scurt, aceste actualizări ale sistemului de operare fac ca telefonul să merite păstrat mai mult de un an.

Conform Suport Motorola există două tipuri principale de actualizări: securitate și sistemul de operare Android. Actualizările de securitate sunt doar atât – actualizări de la Google care rezolvă problemele de securitate, îmbunătățesc securitatea și protejează împotriva virușilor. Actualizările sistemului de operare Android sunt versiuni mai noi, „actualizate” ale sistemului de operare Android. Actualizările sistemului de operare sunt cele care țin telefonul să funcționeze fără probleme și introduc noi funcții.

Deci, ce vor pierde proprietarii Z4? Ei bine, destul de multe lucruri. Bazat pe prima previzualizare pentru dezvoltator și un articol de previzualizare din Techradar, iată câteva dintre caracteristicile Android 11:

  • API-uri noi: una care vă permite să vedeți dacă conexiunea dvs. este necontorizată și vă obligă să utilizați mai multe date și alta care vă permite să verificați cu ușurință lățimea de bandă în aval/amonte.
  • Aplicații pentru ecrane cu gaură și cascadă care maximizează utilizarea ecranului dvs.
  • O filă de mesagerie din bara de notificări care separă conversațiile de alte tipuri de notificări.
  • Permisiuni de securitate care împiedică aplicațiile să vă verifice locația și vă anunță când aplicațiile accesează funcții neașteptate ale telefonului.
  • Spațiul de stocare sporit securitatea și viteza memoriei.
  • Posibilitatea de a respinge notificări.

Puteți găsi o listă completă cu ceea ce veți pierde la Blogul dezvoltatorilor Android.

Din păcate, decizia Motorola de a-și limita Moto Z4 la Android 10 face parte dintr-un tipar recurent de neglijență – chiar s-a confruntat cu un proces colectiv în 2016. Autoritatea Android, Motorola rămâne în urmă altor companii de telefonie în ceea ce privește lansarea de actualizări de securitate și „are un obicei urât de a renunța în liniște a suportului pentru telefoane”. Ei par să simtă că este în regulă să ofere servicii necorespunzătoare telefoanelor din categoriile de preț mai mici. Din nefericire, Motorola a obținut recent un 0 grăsime la Computer World’s „Raport de actualizare Android”, câștigând zero puncte în toate cele trei categorii: „durata de timp pentru care upgrade-ul va fi lansat actualul flagship”, „durata de timp pentru ca upgrade-ul să ajungă la flagship-ul generației anterioare” și „comunicare”. Având doar o singură actualizare a sistemului de operare este contrar standardului platformei Android de suport software de doi ani după cumpărare. Z4 a scăzut în iunie 2019 cu un preț de 500,00 USD. Fără o actualizare la Android OS 11, acesta va fi aproape învechit. Am achiziționat mașini de 500,00 USD care au durat mai mult decât atât. Este aproape ca și cum Motorola își folosește linia Moto Z ca telefoane „arzătoare”.

De ce Motorola nu îndeplinește standardele de încărcare din industrie? Ei bine, potrivit Motorola, este vina VOASTRA. Într-o declarație către Tendințe digitale, Motorola a spus că baza de clienți listează actualizările ca fiind secundare designului telefonului și capacității camerei. De fapt, Motorola spune că clienților săi nu le pasă suficient de asistența continuă pentru a justifica actualizarea telefoanelor sale, așa că nu își va face griji cu privire la disponibilitatea acestor actualizări. Linia Edge+ a primit a doua actualizare a sistemului de operare abia după ce Motorola s-a confruntat cu indignarea industriei pentru lansarea unui telefon de 1000 USD cu o dată de expirare scurtă. Întrebați-vă, are dreptate Motorola? Un design strălucitor și o cameră grozavă sunt drăguțe, dar nu face mare lucru dacă telefonul este învechit. Clienții Motorola solicită asistența pe termen lung pe care o merită pentru prețul mare al biletului pe care îl plătesc.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.