Caracteristici noi ale Qualcomm Snapdragon 865

Caracteristici noi ale Qualcomm Snapdragon 865

În decembrie anul trecut, Qualcomm și-a anunțat oficial cel mai nou sistem emblematic pe cip (SoC), Snapdragon 865. Pe lângă unele îmbunătățiri datorită producției mai bune de 7nm de la Snapdragon 855 de anul trecut, există și o mulțime de caracteristici noi de care să te entuziasmezi.

De la creșterea generală a performanței până la o experiență de fotografie și de joc mai sofisticată, ne putem aștepta să vedem câteva upgrade-uri serioase de care pasionații de smartphone-uri trebuie să fie conștienți. Hai să aruncăm o privire.

Suport complet 5G și conectivitate mai bună

Unele dintre smartphone-urile Snapdragon 855 de generație actuală acceptă doar conexiune 4G. De acum înainte, totuși, toate smartphone-urile de vârf înrădăcinate cu SoC Snapdragon 865 vor oferi pe deplin 5G, cu o conectivitate mai bună. Acest lucru a făcut posibil, întrucât Qualcomm afirmă că 865 va fi asociat cu un modem discret X55 5G ca componentă obligatorie, în contrast cu 855 care oferă modem 4G X24 integrat pentru producătorii de telefoane care nu doresc să implementeze 5G. Cu alte cuvinte, Snapdragon 865 nu are un modem 4G integrat, doar unul discret 5G.

Modemul X55 5G necesar a făcut ca toate telefoanele cu cip 865 să aibă o viteză maximă de descărcare de până la 7,5 Gbps — o îmbunătățire uriașă față de cei 5 Gbps de la X50. X55 oferă, de asemenea, mai multă flexibilitate în ceea ce privește frecvențele 5G. Benzile 5G sub-6GHz (600 MHz – 6 GHz) oferite de Sprint și T-Mobile vor fi compatibile cu telefoanele 865, împreună cu benzile mmWave (24 – 86 GHz).

Performanță generală și AI mai bune

Se raportează că noul procesor Kryo 585 are o creștere a performanței cu aproximativ 25% în comparație cu procesorul Kryo 485 al lui 855. În mod similar, cel mai nou Adreno 650 care vine împreună cu acesta oferă cu 20% mai multă performanță, în timp ce este cu 30% mai eficient din punct de vedere energetic decât Adreno 640. Orice jocuri și aplicații mobile pot fi gestionate cu ușurință prin aceste performanțe decent crescute.

Nu numai performanța generală, Qualcomm promite și o procesare AI mai bună cu noul chipset. Cele 5al generația Qualcomm AI Engine instalată pe 865 este de aproximativ două ori mai puternică decât 4al gen pe 855, datorită noului accelerator Qualcomm Hexagon Tensor care oferă, de asemenea, eficiență. În plus, tehnologia Qualcomm Quick Charge AI va ajuta, de asemenea, capacitatea sa de a prelungi ciclurile de viață ale bateriei până la 200 de zile, susține Qualcomm. Funcțiile existente, cum ar fi Qualcomm Sensing Hub, ar trebui, de asemenea, îmbunătățite în continuare.

Noi funcții de joc

Snapdragon 865 va suporta acum viitoarele telefoane care doresc să profite de afișarea cu frecvența de reîmprospătare de 144 Hz, o funcție disponibilă până acum doar pentru computere și laptopuri. Rata de reîmprospătare ridicată poate face ca experiența de joc să fie mult mai lină și plăcută. Jucătorii competitivi vor fi destul de încântați de această nouă caracteristică. Acestea fiind spuse, această îmbunătățire poate fi disponibilă numai dacă furnizorii de telefoane îi susțin și ei.

În plus, producătorii de telefoane pot oferi acum actualizări pentru software-ul driverului Adreno GPU corespunzător, la fel ca GPU-urile PC, prin magazinele de aplicații. Aceasta înseamnă că 865 de utilizatori se pot bucura de performanțe îmbunătățite ale jocurilor video de-a lungul timpului, o funcție disponibilă exclusiv pentru utilizatorii de desktop până de curând.

Calitate superioară a camerei

Noul procesor de semnal de imagine Spectra 480 (ISP) este capabil să capteze și mai multe fotografii și videoclipuri de înaltă calitate. Qualcomm susține că noul ISP poate procesa până la 2 Gigapixeli de imagine pe secundă.

Cu atâta putere de procesare, smartphone-urile 865 pot captura videoclipuri 8K 60fps/720p 960fps și pot face fotografii de până la 200 MP. În plus, este capabil să capteze un videoclip 4K și fotografii de 64 MP în același timp.

Similar cu rata de reîmprospătare de 144 Hz pentru jocuri, rețineți însă că aceste funcții pot fi bucurate numai dacă hardware-ul telefonului oferă această caracteristică.

Ce telefoane vor opera noul cip?

Unii producători de telefoane au confirmat deja că telefoanele lor emblematice vor opera noul chipset. Pentru alți vânzători de telefoane, putem, de asemenea, să speculam cu o siguranță sigură care vor folosi cipul pe baza modelului de anul trecut. Iată câteva telefoane care vor folosi cel mai probabil Snapdragon 865:

  • Seria Samsung Galaxy S20
  • Seria OnePlus 8
  • Seria Samsung Galaxy Note 11/20
  • Seria Xiaomi Mi 10
  • Realme 50 Pro
  • seria LG G9
  • Seria Google Pixel 5
  • Asus ROG Phone 3
  • Nubia Red Magic 5g
  • Asus Zenfone 7

Alți furnizori precum Nokia, Oppo și Vivo vor folosi probabil și 865. De fapt, se poate aștepta ca majoritatea telefoanelor emblematice să-l ruleze.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.