Ce este DLLHOST.EXE?

Ce este DLLHOST.EXE?

Utilizatorii Microsoft Windows pot observa un proces care rulează pe computerul lor numit „dllhost.exe”. Utilizatorii se întreabă ce este și dacă ar putea fi un virus.

DLLHOST.EXE este un proces sigur care rulează în fundal al computerelor Windows. Poate fi găsit cu ușurință în managerul de activități și, având în descriere doar „COM Surrogate”, nu este neapărat clar pentru ce este procesul sau ce face.

COM înseamnă Component Object Model. Pentru a spune simplu, aceasta este o funcție inerentă computerelor Microsoft Windows. Se referă la blocuri separate din fișierele software și ale sistemului de operare care sunt autonome, dar funcționează cu alte părți.

Un exemplu de proces DLLHOST.EXE într-o fereastră de manager de activități.

Aceasta este o parte integrantă a modului în care funcționează Windows. În cadrul acestui sistem COM, DLLHOST.EXE este folosit pentru a găzdui anumite tipuri de blocuri COM: fișiere DLL (bibliotecă de linkuri dinamice) și unele executabile binare. Fără proces, mai multe aspecte ale Windows nu vor mai funcționa așa cum era de așteptat, sau deloc.

Important: DLLHOST.EXE este un proces inofensiv care NU ar trebui încheiat fără un motiv foarte întemeiat.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.