Ce este msmpeng.exe?

Ce este msmpeng.exe?

MSMPENG.EXE este un proces creat și utilizat de Windows Defender – un program de protecție antivirus încorporat în orice computer Windows. Deși poate fi dezactivat și/sau înlocuit cu alte programe de securitate, este activat implicit și, prin urmare, poate crea acest proces, chiar și fără știrea utilizatorului.

Puteți găsi procesul în fereastra managerului de activități dacă este activ. Acesta nu este un proces dăunător, dar poate consuma mult resurse și poate consuma mult din puterea CPU disponibilă. Acest lucru se va întâmpla de obicei numai dacă efectuează în mod activ o scanare și caută malware (deși procesul în sine poate apărea chiar dacă nu este cazul).

Singura dată când acest proces trebuie să vă faceți griji este dacă apare când Windows Defender este oprit. Dacă credeți că al dvs. este dezactivat și apare procesul, confirmați mai întâi că nu a fost reactivat, de exemplu printr-o actualizare Windows. Dacă este într-adevăr dezactivat, procesul poate indica prezența malware-ului, deoarece alte programe ar putea încerca să se mascheze ca acesta. Executarea unei scanări cu protecția antivirus la alegerea dvs. ar trebui să poată identifica problema.

Sfat: Nu terminați procesul dacă nu este necesar. Acest lucru poate afecta cât de bine sau de fiabil funcționează Windows Defender, ceea ce, la rândul său, vă poate compromite securitatea și vă poate face vulnerabil la spion sau malware.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.