Ce este o lunetă?

Ce este o lunetă?

Producătorii de telefoane mobile au insistat asupra unei caracteristici de design în ultimele câteva generații de telefoane, un ecran subțire sau chiar un ecran fără ramă. Dar ce este o lunetă și de ce este importantă?

O ramă este decalajul dintre ultimul pixel al ecranului și marginea dispozitivului. Pe monitoarele computerelor și televizoarele este în general acoperit cu plastic. La telefoanele mobile, rama este în mod normal acoperită cu sticlă, poate avea un difuzor sau un buton în ea. În orice dispozitiv, rama este partea feței utilizabile care nu este ecranul real.

De ce sunt ramele un lucru?

Din punct de vedere istoric, rama a fost o caracteristică necesară. Un număr mare de telefoane au avut o ramă inferioară mare pentru a permite unul sau mai multe butoane fizice și au încorporat o ramă superioară pentru a permite difuzoarele și camerele frontale.

Pe vechile ecrane CRT, rama era o structură necesară pentru a sprijini greutatea părților interne ale monitorului. Integritatea structurală este încă un motiv pentru a avea o ramă pe monitoarele și televizoarele moderne, deși rama poate fi mai subțire, deoarece monitoarele moderne sunt semnificativ mai ușoare.

Structura ecranelor LCD și OLED are o margine fizică care se extinde dincolo de pixeli, doar în ultimii ani a devenit posibilă realizarea de ecrane de telefon la prețuri accesibile, unde această margine poate fi pliată, permițând pixelilor să fie mai aproape de marginea dispozitivului. reduceți și mai mult lățimea ramei.

De ce este mai bună o ramă mică?

O ramă ocupă potențialul spațiu imobiliar al ecranului. Aceasta înseamnă că, pentru a obține un ecran mare, un producător poate alege să mărească dispozitivul și să păstreze ramele mari sau să reducă dimensiunea cadrului și să păstreze dispozitivul la aceeași dimensiune.

O ramă mică arată mai bine pentru majoritatea utilizatorilor, permițând un ecran mare pe un dispozitiv mic și oferind un aspect curat, panoramic.

În configurațiile de computer cu mai multe monitoare și pe pereții video, a avea o ramă subțire înseamnă că există un spațiu minim între pixelii de pe marginea fiecărui monitor. O ramă mică face ca imaginea generală să pară mai coerentă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.