Ce este Onion Over VPN și cum se utilizează

Ce este Onion Over VPN și cum se utilizează

Dacă sunteți în căutarea unui nou VPN, este posibil să fi văzut că un număr de furnizori VPN oferă opțiunea „Onion over VPN”. Utilizarea „Onion” înseamnă că această setare este utilizată pentru a vă conecta VPN-ul la rețeaua Tor (The Onion Router). Activarea acestei setări vă conectează serverul VPN la rețeaua Tor.

Aceasta înseamnă că orice browser poate fi folosit pentru a accesa serviciile de ceapă ascunse, mai degrabă decât să fie nevoie să folosească browserul Tor special conceput. Activarea „Onion over VPN” este la fel de simplă ca comutarea cursorului opțiunii, iar VPN-ul se va conecta automat la rețeaua Tor și puteți începe să răsfoiți serviciile de ceapă ascunse.

De ce să folosiți această funcție?

Conectarea la rețeaua Tor prin funcția „Onion over VPN” vă protejează adresa IP de acasă de a fi vizibilă pentru nodul de intrare Tor la care vă conectați. Utilizarea „Onion over VPN” împiedică, de asemenea, ISP-ul dumneavoastră să poată vedea că v-ați conectat la rețeaua Tor, deoarece vor putea vedea doar că v-ați conectat la furnizorul dumneavoastră VPN obișnuit.

Pentru conexiunile Onion prin VPN, dispozitivul se va conecta la serverul VPN, apoi se va conecta la rețeaua Tor printr-un nod de intrare. Odată ajuns în rețeaua Tor, conexiunea dvs. va fi trecută printr-un nod releu și apoi va părăsi rețeaua printr-un nod de ieșire pentru a vă conecta la site-ul web țintă. Gândiți-vă la el ca la un tunel prin care ajungeți la locul țintă.

Utilizarea a trei noduri selectate aleatoriu în rețeaua Tor este concepută pentru a limita informațiile disponibile pentru fiecare nod. Nodul de intrare știe doar adresa dvs. IP, în acest caz, adresa IP a furnizorului dvs. VPN. Nodul de ieșire știe doar adresa URL a site-ului la care este conectat. Nodul releu este folosit pentru a se asigura că nodurile de intrare și de ieșire nu comunică niciodată direct, ceea ce face semnificativ mai dificilă dezanonimizarea oricărui trafic de rețea în comparație cu unul sau chiar două servere VPN înlănțuite împreună.

Utilizarea rețelei Tor are un impact asupra performanței datorită utilizării a patru servere VPN, inclusiv serverul furnizorului dumneavoastră VPN. Ca atare, nu este cu adevărat potrivit pentru utilizarea de zi cu zi, ar trebui să utilizați setarea „Onion over VPN” numai dacă doriți să accesați în mod activ serviciile de ceapă ascunse. Veți găsi că navigarea pe site-uri web este ceva mai lentă decât ar fi altfel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.