Ce este registrul Windows și cum să-l accesezi?

Ce este registrul Windows și cum să-l accesezi?

Registrul Windows este o bază de date care este utilizată pentru a stoca setările de configurare pentru o serie de scopuri într-o singură locație organizată. Este conceput în primul rând pentru a stoca setări pentru utilizarea sistemului de operare, cum ar fi setările pentru drivere de dispozitiv, servicii și nucleu, dar și alte software-uri îl pot folosi.

Datele din Registry sunt stocate cu două părți de bază: chei și valori. Cheile de registry nu țin seama de majuscule și minuscule și sunt folosite ca etichetă pentru a identifica semnificația valorilor individuale sau pentru a oferi o structură suplimentară pentru subchei. Valorile din Registry pot fi utilizate pentru a stoca date semnificative, cum ar fi numerele de versiune, căile de fișiere, parametrii de performanță și alte opțiuni de configurare.

Registrul este structurat astfel încât să existe valori generale de sistem care pot fi înlocuite de valori legate de conturile de utilizator individuale, ceea ce permite setărilor standard de configurare cunoscute și bune să fie implicite, permițând, de asemenea, utilizatorilor să modifice setările pentru propriul cont, fără a afecta. alți utilizatori.

În esență, Registrul este o bază de date care stochează datele într-un format binar într-o singură instanță logică, deși datele sunt de fapt răspândite într-un număr de fișiere diferite de pe disc. Utilizarea unui format de bază de date binară, mai degrabă decât a fișierelor de configurare individuale bazate pe text, oferă o serie de avantaje, inclusiv performanța crescută de citire a datelor binare în comparație cu fișierele text și formatul standardizat și locația datelor de configurare.

Un alt avantaj al registrului într-un format de bază de date este o caracteristică de integritate a datelor numită „actualizări atomice”, ceea ce înseamnă că dacă două procese încearcă să modifice aceeași valoare în același timp, o operație se va finaliza înainte de a începe cealaltă, fiecare actualizare este individual. În timp ce cu fișierele text este posibil ca această situație să devină ceea ce se numește „condiție de cursă”, în care ambele acțiuni au loc în același timp, ducând la rezultate imprevizibile.
Registrul poate fi accesat și editat prin programul implicit Windows „regedit.exe”, acesta poate fi găsit utilizând funcția de căutare Windows și tastând „regedit”.

Utilizați funcția de căutare Windows pentru a deschide regedit.

Sfat: trebuie avută mare grijă atunci când editați Registrul, deoarece setările esențiale pentru funcționalitatea Windows sunt stocate acolo. Editarea valorii greșite a Registrului poate duce la eșuarea lansării serviciilor sau chiar la oprirea completă a pornirii Windows.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.