Ce este un cablu Lightning?

Ce este un cablu Lightning?

Lightning este un alt nume pentru un cablu patentat cu conector cu 8 pini dezvoltat și utilizat de Apple Inc. Conectorul de alimentare a fost introdus în 2012 pentru a înlocui conectorul anterior cu 30 de pini și este acum folosit pentru toate dispozitivele Apple moderne, cum ar fi iPhone-uri, iPad-uri și chiar unele iPod-uri.

Alte periferice, cum ar fi camerele foto și încărcătoarele USB, pot folosi acest pin, dar numai cele deținute de Apple. Alte mărci precum Samsung sau Huawei folosesc acum conectorul USB-C pentru dispozitivele lor de încărcare, în timp ce câteva modele mai vechi încă folosesc conectorul Micro-USB care era standardul înainte de USB-C.

Compatibilitate

Fără adaptor, cablul Lightning nu este compatibil cu dispozitivele mai vechi și nici cu dispozitivele sau produsele care nu sunt Apple. Toate dispozitivele de la generația iPhone 5 îl au și, pe lângă faptul că este folosit pentru încărcare, este folosit și ca port adaptor pentru iPhone-uri încă de la iPhone 7.

Deoarece Apple nu mai pune porturi de mufă pentru căști de 3,5 mm în dispozitivele lor, utilizatorii care doresc să folosească căști cu cablu trebuie să folosească un cablu adaptor Lighting la mufa pentru căști. Alte adaptoare includ Lightning la HDMI, la USB-3, la VGA și la Digital AV.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.