Ce este un client de e-mail?

Ce este un client de e-mail?

Un client de e-mail este un program de calculator care citește și trimite un e-mail. Este diferit de un server. Cu clientul de e-mail, toate e-mailurile tale călătoresc prin rețea și acestea sunt stocate pe server. Aceste servere pot aparține unui furnizor de servicii de internet precum Comcast, furnizorilor de e-mail precum Gmail sau furnizorilor de găzduire web precum GoDaddy.

Serverul este locul principal în care un e-mail este colectat și stocat până când nu îl veți elimina.

Ce face un client de e-mail?

Un client de e-mail permite utilizatorilor să organizeze e-mailurile cu dosare, etichete sau ambele. Un motor de căutare integrat face posibilă găsirea mesajelor după detalii precum expeditori, subiecte, ore de primire și conținut.

Pe lângă textul de e-mail, clienții de e-mail gestionează și atașamentele, astfel încât să puteți trimite și primi fișiere de pe computer (cum ar fi imagini, documente sau foi de calcul) prin e-mail.

Un client de e-mail trebuie să se conecteze la rețea, astfel încât să poată trimite și primi e-mailuri și este configurat să acceseze serverul de e-mail al furnizorului dumneavoastră. Odată ce ați descărcat e-mailul de pe serverul furnizorului dvs. pe computer, puteți utiliza aplicația pentru a citi și a interacționa cu e-mailurile dvs., chiar și fără o conexiune la internet.

Și clientul de e-mail vă oferă o funcționalitate mai robustă, dar clientul trebuie configurat corect și separat pe dispozitivul individual pentru a funcționa cu serverul furnizorului dvs. de e-mail.

MS Office 365 vă permite să configurați diferiți clienți precum Apple Mail și Outlook. Aici puteți utiliza, de asemenea, clienții nativi de e-mail sau o aplicație Outlook pe dispozitivele dvs. mobile Windows, iPhone sau Android.

Comunicarea cu serverele de e-mail

Acest program are capacitatea de a utiliza o serie de protocoale care ajută la trimiterea și primirea unui e-mail prin server.

Mesajele sunt stocate local pe computerul dvs., de obicei atunci când protocolul POP este utilizat pentru a descărca e-mailurile de pe server sau folderele și e-mailurile sunt sincronizate cu serverul, de obicei când se utilizează protocolul Exchange și IMAP.

Cu protocolul Exchange și IMAP, clienții de e-mail pot accesa același cont și pot vedea aceleași dosare și e-mailuri. Toate acțiunile se sincronizează automat.

Clienții de e-mail folosesc SMTP pentru a trimite un e-mail aproape exclusiv. Unele dintre serviciile de e-mail oferă API-uri clienților de e-mail care le permit să acceseze e-mailurile de pe serverele lor.

Din punct de vedere istoric, X.400 a fost considerat unul dintre protocoalele alternative importante pentru e-mail care a fost folosit în anii 1990. Este mai greu de implementat în comparație cu alte protocoale moderne care fac posibilă utilizarea de către întreprinderi și entități guvernamentale pentru a proteja datele.

De ce ar trebui să utilizați un client de e-mail desktop?

Clienții de e-mail pentru desktop sunt populari, deoarece sunt excelente pentru a scrie, a citi și a primi e-mailuri. Sunt, de asemenea, un instrument excelent de productivitate care permite utilizatorilor să-și gestioneze e-mailurile cu doar puțin efort. Ele pot fi, de asemenea, personalizate pentru nevoile de e-mail ale unui utilizator.

De asemenea, primiți asistență offline, care este excelent pentru gestionarea informațiilor și a e-mailurilor. Accesul offline este disponibil numai pentru clienții nativi de e-mail.

Avantaje și dezavantaje rapide pentru POP vs IMAP

Ambele sisteme au avantajele și dezavantajele lor și ar fi la latitudinea dvs. să determinați dacă preferați unul sau altul. De ce aveți nevoie va depinde de tipul de dispozitiv pe care îl utilizați, de cantitatea de date pe care o trimiteți, precum și de preocupările dvs. de securitate.

Avantaje POP:

– Securitate cibernetică sporită
– Stocare locală
– Mai mult control

Avantaje IMAP:

– Posibil să citiți e-mailuri de pe mai multe dispozitive
– Backup automat
– Nu este nevoie de stocare locală

Dacă intenționați să vă începeți cariera de marketing prin e-mail, ambele opțiuni ar putea fi viabile. Poate doriți să consultați Reguli de marketing prin e-mail de Chad S. White și mergeți punct cu punct înainte de a vă decide în sfârșit.

Reguli de marketing prin e-mail

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.