Ce este un VPN IP dedicat?

Ce este un VPN IP dedicat?

Dacă încercați să decideți la ce furnizor VPN să utilizați sau la care să comutați, probabil că v-ați uitat prin multe liste de funcții și recenzii. Una dintre caracteristicile pe care poate le-ați văzut este oferta unui „IP dedicat”. Acest ghid va explica ce înseamnă o adresă IP dedicată și va acoperi de ce ați putea sau nu să doriți una.

Furnizorii VPN pot avea milioane de clienți, dar pot avea doar câteva sute sau mii de servere. Evident, nu toți utilizatorii VPN sunt activi simultan, dar există totuși mult mai mulți utilizatori decât servere. Acest lucru creează o problemă în care fiecare utilizator trebuie să partajeze un server și o adresă IP cu mulți alți utilizatori. Un „IP dedicat” este o ofertă în care vi se va atribui propria adresă IP individuală pentru toate comunicările dumneavoastră. Acest lucru vine cu unele avantaje și dezavantaje potențiale.

Liste negre

O serie de site-uri de conținut, cum ar fi Netflix, monitorizează în mod constant utilizarea și analizează ce adrese IP se conectează la ele. Dacă constată că o adresă IP are sute de conturi diferite conectate, atunci este probabil ca IP-ul să provină de la un VPN și să fie folosit pentru a ocoli restricțiile de conținut bazate pe licență geografică. Ca atare, nu durează prea mult timp ca serverele VPN să fie identificate și trecute pe lista neagră din rețea.

Obținerea unei adrese IP dedicate înseamnă că niciun alt utilizator nu utilizează adresa IP atribuită dvs. Acest lucru face aproape imposibil pentru Netflix și alți furnizori de servicii să determine dacă adresa dvs. IP este de fapt adresa IP a unui VPN, ceea ce înseamnă că adresa dvs. IP nu va fi inclusă pe lista neagră.

Etape de verificare

Similar cu listele negre, unele site-uri web pot identifica modele de utilizare suspecte, cum ar fi sute de autentificări diferite de la o singură adresă IP și necesită o verificare suplimentară pentru a efectua sarcini precum autentificarea. Dacă aveți o adresă IP dedicată de la furnizorul dvs. VPN, nu nu trebuie să-ți faci griji pentru asta. Deoarece ești singurul care folosește adresa IP, nu există modele de activitate suspecte.

Cost

Din păcate, opțiunile IP dedicate vor costa bani. Parțial, aceasta este o decizie comercială standard de a vă taxa pentru o funcție suplimentară. Este, de asemenea, legat de faptul că există doar un număr limitat de adrese IPv4 în întreaga schemă și toate acestea au fost atribuite, furnizorii VPN vor avea doar un număr limitat de adrese IP dedicate IPv4 pe care le pot distribui și costul va fi reduce cererea. Din păcate, nu toți furnizorii VPN acceptă noua schemă de adrese IPv6, care ar putea oferi o aprovizionare aproape nelimitată de adrese IP.

Confidențialitate

Unul dintre motivele pentru care oamenii folosesc un VPN este schimbarea regulată a adresei IP pe care o folosesc pentru a se conecta la site-uri web. Procedând astfel, este mai dificil pentru companiile de urmărire să construiască un profil al utilizării dvs., deoarece ajung să aibă un profil parțial pentru fiecare conexiune.

Achiziționarea unei adrese IP dedicate înseamnă că vă legați de o singură adresă IP, făcând posibilă construirea unui profil mai cuprinzător pentru dvs., care poate fi folosit pentru a vă viza cu anunțuri personalizate. În plus, un profil mai complet ar putea fi utilizat pentru a lega alte identități și poate fi utilizat pentru a vă identifica individual.

Folosirea unui IP dedicat cu un VPN este ca și cum ați folosi un pseudonim în viața reală, serviciile vă pot cunoaște mai degrabă decât să fiți un vizitator anonim cu mai multe identități false.

Concluzii

Un VPN IP dedicat este o caracteristică VPN în care vi se atribuie propria adresă IP individuală pentru traficul VPN. Acest lucru poate face ca unele servicii să funcționeze mai bine, dar poate fi folosit și pentru a desena un profil mai precis al activității dvs. de către trackeri. Dacă vă confruntați cu posibilitatea de a accesa servicii și nu vă deranjează că un profil de utilizare mai complet este construit pe baza dvs., atunci ar putea merita.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.