Ce este WhatsApp și este sigur?

Ce este WhatsApp și este sigur?

WhatsApp este o aplicație de mesaje text și apeluri care există din 2009. Este una dintre, dacă nu cele mai populare aplicații de comunicare din lume și este disponibilă pe toate platformele mobile. Este binecunoscut pentru că este sigur și ușor de utilizat.

Cum functioneazã?

Permite mesageria pe mai multe platforme prin intermediul serviciilor de date, ceea ce înseamnă că o conexiune la Internet, fie că este vorba de date mobile sau WiFi este utilizată pentru a trimite mesaje, mai degrabă decât alocația de text pe care o oferă un furnizor de telefonie. De asemenea, puteți efectua apeluri internaționale fără taxe – atâta timp cât ambele părți folosesc WhatsApp.

Aceasta înseamnă, de asemenea, că este posibil să trimiteți mesaje prin WhatsApp chiar dacă nu există nicio recepție regulată, cu condiția ca utilizatorul să se conecteze la un serviciu WiFi. Pentru a-l configura, utilizatorii trebuie să îl descarce din magazinul de aplicații și să-și confirme numărul de telefon o dată. După introducerea unui cod de confirmare trimis prin mesaj text tradițional la numărul lor, utilizatorii pot folosi serviciul de mesagerie fără a suporta taxe, așa cum ar putea face un mesaj text.

Sfat: deși consumul de date este, în general, foarte scăzut, necesită totuși unele date. Pentru utilizatorii cu permisiuni reduse de date mobile, se recomandă să-și monitorizeze consumul și să se conecteze la rețelele Wifi ori de câte ori este posibil pentru a menține un nivel scăzut de utilizare a datelor.

Ce face WhatsApp atât de special?

Este cunoscut pentru caracteristicile sale puternice de confidențialitate – printre care criptarea end-to-end. E2EE este un instrument de criptare care asigură că orice comunicare, fie că este vorba de mesaje, imagini sau altceva, poate fi accesată și văzută doar de participanții la o conversație. Într-un chat între două persoane, numai acele două persoane pot vedea ce este în chat. Într-o conversație de grup, numai membrii grupului pot vedea mesajele.

În plus, WhatsApp oferă și un serviciu web care vă permite să utilizați WhatsApp în browser. Nu puteți utiliza toate funcțiile (de exemplu, apelurile vocale și video nu sunt disponibile), dar puteți trimite și primi mesaje, imagini și multe altele.

Întreaga aplicație de mesagerie rulează în totalitate fără reclame, ceea ce o face o experiență convenabilă pentru utilizatori. Există diferite tipuri de funcții de personalizare pe care utilizatorii le pot utiliza pentru a-și face aplicația proprie – mult mai mult decât majoritatea aplicațiilor de mesagerie stoc.

Cine deține WhatsApp?

WhatsApp este în prezent deținut de Facebook – l-au cumpărat în 2014 pentru 19 miliarde USD. La lansare în 2009, aplicația avea 250.000 de utilizatori. Până în 2017, aplicația avea 1,2 miliarde de utilizatori la nivel global. Este disponibil în întreaga lume, deși unele regiuni impun restricții, cum ar fi China, de exemplu.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.