Ce să faci cu VPN? 10 lucruri pe care nu le știai

Ce să faci cu VPN? 10 lucruri pe care nu le știai

Majoritatea oamenilor folosesc un VPN pentru a-și proteja datele de navigare împotriva monitorizării de către ISP-ul lor, pentru a oferi securitate atunci când folosesc un hotspot Wi-Fi public necriptat sau pentru a ocoli restricțiile de conținut bazate pe locație. Dar există o mulțime de alte avantaje pe care un VPN ți le poate oferi despre care poate nu le cunoști.

1. Puteți economisi bani online

Multe site-uri web oferă servicii în mai multe țări, este posibil să descoperiți că aceste site-uri oferă prețuri diferite în diferite țări. Acest lucru se întâmplă în general pentru unul dintre cele trei motive. Primul motiv este că este posibil ca site-ul web să nu folosească o rată de conversie actualizată. Dacă un produs este disponibil pentru o perioadă lungă de timp, este posibil să fi stabilit un preț o dată și să nu l-au ajustat niciodată, în ciuda modificărilor ratei de conversie. Al doilea motiv ar putea fi site-ul care ajustează prețurile pentru a fi mai în concordanță cu salariile locale pentru a le face accesibile peste tot.

Al treilea motiv pentru care ai putea economisi bani cu un VPN este că site-urile web nu pot folosi preferințele tale de publicitate pentru a decide că s-ar putea să fii dispus să plătești mai mult. Dacă ați căutat vreodată zboruri sau hoteluri și apoi ați observat că prețurile au crescut brusc după ce ați reîmprospătat pagina, ați întâmpinat această problemă. Cu toate acestea, folosind un VPN, puteți începe o nouă sesiune și puteți împiedica site-ul web să crească prețul.

2. Puteți citi mai mult decât articolele gratuite permise pe zi

Un număr de site-uri de știri oferă un număr limitat de articole gratuite pe zi, săptămână sau lună. După ce ați citit toate articolele gratuite, puteți vedea mai multe trecând la un alt server VPN.

Acest lucru face ca site-ul să creadă că ești un utilizator nou și, astfel, poți citi mai multe articole de pe site. Acum, deoarece majoritatea furnizorilor VPN oferă orice număr de servere, puteți repeta acest proces de câte ori doriți, dar dacă doriți cu adevărat să accesați un număr mare de articole, este posibil să doriți totuși să luați în considerare un abonament la serviciu. în sine – site-ul web încearcă, la urma urmei, să câștige bani prin conținutul pe care îl oferă.

3. Puteți preveni limitarea ISP-ului

Mulți ISP-uri folosesc o tehnică numită modelarea traficului pentru a limita utilizarea lățimii de bandă mari. Motivul general pentru aceasta este acela de a asigura o lățime de bandă adecvată pentru toți utilizatorii. Din păcate, acest lucru afectează în general serviciile de streaming și descărcările pe care doriți să le rulați cât mai repede posibil.

Utilizarea unui VPN vă ascunde activitatea de navigare de la ISP-ul dvs., astfel încât acesta să nu poată detecta ce utilizare a internetului trebuie redusă. Ei pot vedea că Internetul este folosit, dar nu pentru ce – prin urmare, nu pot încetini sau reduce lățimea de bandă în mod selectiv pe baza setărilor lor obișnuite.

4. Puteți comenta anonim

O serie de site-uri web vă permit să comentați articole și conținut similar în mod anonim. Ceea ce poate nu știți este că aceste servere înregistrează în general adresa dvs. IP. Din punct de vedere istoric, unii administratori sau hackeri cu acces la site-uri au căutat adrese IP și au încercat să le folosească pentru a sparge comentariul sau pentru a-și dezvălui identitatea.

Folosirea unui VPN vă ascunde adresa IP de acasă și o înlocuiește cu adresa IP a VPN-ului, protejând orice site de a vă cunoaște IP-ul real. Deși nu ar trebui să utilizați niciodată VPN-uri pentru a lăsa mesaje de ură sau de trolling în mod anonim, acesta poate fi un instrument util dacă doriți să vă asigurați că comentariile dvs. nu vor fi urmărite.

5. Puteți ocoli cenzura

Multe țări, companii și alte organisme cenzurează anumite conținuturi de pe internet. Când utilizați un VPN, traficul și solicitările DNS ocolesc filtrul de cenzură, permițându-vă să accesați internetul nefiltrat.

În funcție de locul în care locuiți, un VPN poate fi o armă puternică în lupta împotriva dezinformării, minciunilor și propagandei și vă permite accesul la ceea ce vede restul lumii.

6. Puteți face torrent anonim

Partajarea fișierelor P2P, cum ar fi torrentul, primește multă atenție, deoarece utilizarea sa principală este partajarea ilegală a materialelor protejate prin drepturi de autor. Cu toate acestea, torrentul și alte rețele P2P nu sunt ilegale de utilizat, deoarece există utilizări legitime, cum ar fi distribuția de software open-source.

Din păcate, activitatea ta de torrenting este vizibilă pentru ISP-ul tău, cu excepția cazului în care folosești un VPN. Fără o rețea VPN, ISP-ul dvs. poate limita detaliile de torrenting sau de jurnal care ar putea fi folosite de troll-ii drepturilor de autor pentru a vă viza. Cu un VPN, nu aveți acest risc, deoarece ISP-ul dvs. nu poate spune deloc că faceți torrent.

7. Puteți efectua apeluri internaționale la costuri locale

Furnizorii VoIP sau „Voice Over Internet Protocol” precum Skype vă permit să efectuați apeluri telefonice de pe computer sau smartphone prin internet. Când sunteți în străinătate, totuși, este posibil să vă confruntați în continuare cu costuri pentru apeluri internaționale, în ciuda faptului că nu utilizați o rețea telefonică străină.

Puteți utiliza o rețea VPN pentru a vă schimba locația, astfel încât se pare că vă aflați în țara pe care încercați să o apelați. În acest fel, veți fi schimbat doar costul unui apel local, economisind bani.

8. ISP-ul dvs. poate spune că utilizați un VPN

Utilizarea unui VPN vă oferă confidențialitate față de ISP-ul dvs. Ei nu vă pot monitoriza datele exacte de navigare, dar pot vedea în continuare că utilizați internetul. ISP-ul dvs. poate spune în continuare câte date încărcați și descărcați, astfel încât să nu puteți utiliza un VPN pentru a ocoli limita de date. ISP-ul dvs. poate, de asemenea, să descopere că utilizați un VPN, deoarece tot traficul dvs. este criptat și merge către un număr limitat de destinații.

9. VPN-urile pentru extensia browser vă protejează doar browserul

Dacă utilizați o extensie de browser pentru a accesa un VPN, puteți crede că vă protejează întreaga utilizare a rețelei. Trebuie să știți că o extensie VPN pentru browser poate doar cripta comunicările browserului, orice alte aplicații și sistemul de operare în sine nu sunt protejate de un VPN bazat pe browser. Pentru a vă proteja întregul sistem, trebuie să instalați o aplicație VPN autonomă pe sistemul dvs. de operare și să o utilizați în schimb.

De asemenea, VPN-urile cu extensii de browser sunt mai susceptibile de a scurge solicitări DNS, deoarece acestea sunt în general făcute de sistemul de operare, nu de browser și, prin urmare, nu trec prin VPN.

10. Locația contează

Când utilizați un VPN, locația joacă un rol important în viteza conexiunii pe care o veți obține. Cu cât serverul este mai aproape, cu atât este mai bun serviciul pe care ar trebui să-l primiți. Performanța exactă poate varia, dar conectarea la un server VPN din cealaltă parte a lumii va crește probabil semnificativ ping-ul (întârzierea conexiunii) și, în general, duce la viteze mai mici ale internetului. Dacă doriți să accesați conținut dintr-o altă țară, evident că trebuie să utilizați un server VPN acolo, dar odată ce ați terminat, ar trebui să treceți înapoi la un server mai local pentru o performanță mai bună.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.