Ce sunt fișierele CRW?

Ce sunt fișierele CRW?

Fișierele CRW sunt fișiere de imagine Canon Raw CIFF, sunt imagini necomprimate și neprocesate realizate de unele camere digitale Canon mai vechi. Formatul de fișier CRW a fost de atunci înlocuit de noul format de fișier CR2 folosit de camerele digitale Canon mai noi. Formatul de fișier CRW de la Canon este similar cu alte formate de imagine brută de la alți producători de camere digitale, cum ar fi formatele NEF de la Nikon, ORF de la Olympus, RAF de la Fuji și formatele ARW de la Sony.

Cum puteți deschide fișierele CRW?

Fișierele CRW pot fi deschise pe orice cameră digitală Canon care înregistrează în mod nativ folosind formatul de fișier și pot fi afișate în continuare pe modelele mai noi. Majoritatea vizualizatoarelor de imagini brute vor putea afișa fișiere CRW. Majoritatea convertoarelor de fișiere pot converti fișierele CRW în alte formate de imagine, având în vedere dimensiunea imaginilor RAW, totuși, software-ul local poate fi preferabil conversoarelor online.

Ce programe funcționează cu fișierele CRW?

Software-ul proprietar care este inclus cu camerele digitale Canon va putea vizualiza și edita fișiere de imagine CRW. Alte vizualizatoare de imagini și software de editare, cum ar fi Microsoft Photos, IrfanView, XnView, Able RAWer și RawTherapee, pot încărca fișiere CRW și sunt disponibile gratuit. Adobe Photoshop și CorelDRAW Graphics Suite pot lucra și cu fișiere CRW, dar au un cost. Fișierele CRW pot fi convertite în imagini DRW cu ajutorul Adobe DNG Converter. Sunt disponibile și alte convertoare online și descărcabile, cum ar fi Zamzar, care convertesc în formate de fișiere imagine mai comune, cum ar fi PNG.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.