Ce sunt fișierele DAE?

Ce sunt fișierele DAE?

Extensia de fișier DAE este utilizată pentru fișierele Digital Asset Exchange, tipul de fișier este folosit pentru a transfera active digitale precum imagini, texturi și modele 3D între programele grafice. Formatul fișierului se bazează pe COLLADA care utilizează un sistem bazat pe XML pentru a asigura interoperabilitatea între diferite instrumente.

Cum puteți deschide fișierele DAE?

Fișierele DAE pot fi deschise de majoritatea programelor de grafică, unele pot face acest lucru nativ, în timp ce altele au nevoie de un plugin COLLADA pentru a fi instalat pentru a putea deschide fișierele DAE. Există un instrument online care poate deschide fișiere DAE fără a fi nevoie să descărcați niciun software. XML-ul structurii fișierelor poate fi, de asemenea, citit și editat de orice editor de text, dar acestea nu vor funcționa ca vizualizatoare reale. Sunt disponibile un număr de convertoare de format de fișiere online și offline.

Ce programe funcționează cu fișierele DAE?

O serie de programe de grafică orientate 3D pot deschide fișiere DAE, cum ar fi AutoCAD Autodesk, Cheetah3D, MODO, DAZ Studio, SketchUp Pro și Adobe Photoshop. Alte programe necesită utilizarea unui plugin COLLADA pentru a putea deschide fișiere DAE, cum ar fi Maya, 3ds Max și Blender. Clara.io este un instrument online capabil să vizualizeze fișiere DAE. Pentru utilizatorii Linux, GLC Player poate deschide fișiere DAE. Pe macOS fișierele DAE pot fi deschise și cu Apple Preview.

Instrumentul Online3DConverter de la GreenToken poate converti fișierele DAE într-o serie de alte formate 3D. Convertorul FBX este un instrument de descărcat gratuit care poate converti fișierele DAE în format FBX. Fișierele DAE pot fi convertite în formatul GLB pentru a fi utilizate în Cesium, prin instrumentul „COLLADA în gITF” de la Cesium. Toate programele de grafică care pot deschide fișiere DAE vor putea exporta modelele și texturile în propriile formate de fișiere acceptate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.