Ce sunt fișierele DNG?

Ce sunt fișierele DNG?

Există două tipuri de fișiere care folosesc extensia de fișier DNG. Cel mai obișnuit este formatul Digital Negative de la Adobe, acesta este un format de imagine brută conceput pentru arhivare și pentru a fi utilizat ca standard deschis pentru formatele de imagini brute ale camerelor digitale.

Extensia DNG se poate referi și la tipul de fișier imagine disc virtual Dongle. Acest tip de fișier conține o copie virtuală a unui dongle și include informații de licențiere pentru a acționa ca o cheie, pentru a permite rularea anumitor software. Dongle-ul este un instrument DRM fizic pentru a proteja software-ul scump de pirați, formatul virtual DNG este conceput ca o copie de rezervă, în cazul în care dongle-ul fizic al unui utilizator este deteriorat sau furat.

Cum puteți deschide fișierele DNG?

Majoritatea, dar nu toate, vizualizatoarele de imagini și software-ul de editare foto pot deschide fișiere de imagine Digital Negative și le pot converti în tipuri de fișiere mai comune.

Formatele de imagini ale discului virtual Dongle pot fi citite numai de software-ul proprietar sau de emulatori de dongle.

Ce programe funcționează cu fișiere DNG?

Programe precum Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Microsoft Photos, Serif PhotoPlus, Cyberlink PhotoDirector 8 Ultra și MacPhun ColorStrokes pot deschide toate fișierele de imagine Digital Negative. Convertoarele de fișiere imagine precum Zamzar pot, de asemenea, să convertească fișierele DNG în alte tipuri standard de fișiere imagine.

DongleBackup2012 este un emulator de dongle USB bazat pe Windows care rulează un controler USB virtual pentru utilizatorii cu chei de licență legitime.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.