Ce sunt fișierele EXR?

Ce sunt fișierele EXR?

Fișierele EXR sunt un tip de fișiere imagine raster care stochează imagini în format OpenEXR. Acest format de imagine cu gamă dinamică a fost dezvoltat de Industrial Light & Magic și acceptă diferite tipuri de imagini, inclusiv imagini cu mai multe straturi, pixeli pe 16 și 32 de biți, imagini raster profunde. Ele pot fi utilizate atât cu algoritmi de compresie cu pierderi, cât și fără pierderi, făcându-le foarte versatile.

Cum puteți deschide fișiere EXR?

O varietate de programe de editare grafică funcționează cu acest tip de fișier. Majoritatea vizualizatorilor de fișiere vor putea deschide EXR, deși nu vor putea face mare lucru cu ele. Pentru a profita de lucruri precum setările cu mai multe straturi și altele asemenea, este nevoie de un program de editare adecvat.

Ce programe funcționează cu fișierele EXR?

Programele comune precum Adobe Photoshop, Adobe After Effects și Adobe SpeedGrade pot folosi acest tip de fișier. Este demn de remarcat faptul că pentru a face acest lucru, au nevoie de plug-in-ul ProEXR. Programe precum MacPhun ColorStrokes și Serif PhotoPlus pot folosi acest format fără a avea nevoie de suplimente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.