Ce sunt fișierele FAX?

Ce sunt fișierele FAX?

Fișierele FAX folosesc în general formatul TIFF, adică sunt un fel de fișier imagine. În unele cazuri, fișierele FAX pot fi folosite și ca șabloane cu un program specific: Now Contact. În ambele cazuri, extensia este utilizată de și pentru faxuri. În cazul Now Contact, fișierul Fax este utilizat pentru a stoca și copia informațiile de aspect pentru faxurile care trebuie trimise în bloc.

Cum puteți deschide fișiere FAX?

În cele mai multe cazuri, orice software de gestionare a imaginilor pe care îl utilizați ar trebui să poată deschide fișiere FAX chiar și fără a schimba tipul de fișier sau a le converti într-un format diferit.

Deoarece în majoritatea cazurilor fișierele FAX sunt imagini, ele pot fi deschise cu ușurință prin redenumirea fișierului în format .TIFF sau .TIF. Aproape orice vizualizator de imagini, inclusiv cele care vin ca standard cu mașinile Windows și Mac, poate deschide acest format. Această soluție este specifică fișierelor FAX și nu funcționează pentru orice tip de fișier. Vă rugăm să rețineți că redenumirea unui fișier nu este același lucru cu convertirea acestuia, așa că, dacă asta este ceea ce doriți să faceți, utilizați un instrument adecvat pentru a face acest lucru.

Ce programe funcționează cu fișierele FAX?

Pe lângă software-ul Not Contact menționat mai sus, programe precum GIMP, XnView, InViewer și Adobe Photoshop funcționează cu acest tip de fișier, la fel ca și GFI FaxMaker.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.