Ce sunt fișierele PCX?

Ce sunt fișierele PCX?

PCX înseamnă „Picture Exchange” și este un fișier imagine Paintbrush Bitmap. PCX a fost un format de fișier imagine bitmap timpuriu acceptat în Windows, cu toate acestea, tipurile de fișiere imagine mai noi, cum ar fi BMP și PNG, au înlocuit în esență formatul de fișier. PCX a fost formatul de fișier nativ folosit de programul MS-DOS, acum defunct, PC Paintbrush de la ZSoft. Fișierele PCX care rulează pe mai multe pagini folosesc extensia de fișier DCX alternativă.

Cum puteți deschide fișiere PCX?

Majoritatea vizualizatoarelor moderne de imagini pot deschide în continuare fișiere PCX, deși este posibil ca unii să nu poată. Suportul pentru varianta DCX cu mai multe pagini poate fi mai puțin răspândit. Sunt disponibile atât convertoare online, cât și convertizoare descărcabile, unele convertoare descărcabile pot fi capabile să efectueze conversii în lot, ceea ce poate economisi timp semnificativ dacă trebuie convertit un număr mare de fișiere.

Ce programe funcționează cu fișierele PCX?

GIMP, Adobe Photoshop, ImageMagick, IrfanView, PaintShop Pro și Microsoft Windows Picture and Fax Viewer pot afișa toate fișierele PCX în mod nativ. Convertoarele de fișiere precum Zamzar și FileZigZag sunt ambele instrumente online care pot converti fișierele PCX în alte formate de imagine mai comune. Este posibil ca unele aplicații de fax și scanare să accepte în continuare acest format de fișier.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.