Ce sunt fișierele SVG?

Ce sunt fișierele SVG?

Există două tipuri de fișiere care utilizează extensia SVG – cel mai comun este fișierul Scalable Vector Graphics. Acesta este un format vectorial folosit pentru a afișa imaginile într-un mod care să le permită să crească sau să scadă fără pierderi de calitate. Formatul a fost dezvoltat de World Wide Web Consortium și folosește un format text pentru a susține datele de imagine – în special pentru utilizarea pe site-uri web.

Alternativ, SVG se poate referi și la salvarea fișierelor de joc create de jocuri video mai vechi. Jocurile despre care se știe că folosesc acest format includ Castle Wolfenstein, GTA 2 și Quake 3. În general, acestea nu sunt datele de salvare în sine, ci un fișier care este utilizat pentru a permite jucătorului să încarce fișierul de salvare prin clientul jocului – în loc de trebuind să interacționeze manual cu fișierul.

Cum puteți deschide fișiere SVG?

În cazul imaginilor vectoriale, majoritatea, dacă nu toate programele de editare a imaginilor, precum și toate browserele web obișnuite, pot deschide și/sau edita aceste fișiere. Aceasta include dispozitivele mobile – SVG este un format de imagine incredibil de comun și versatil.

Fișierele de salvare sunt puțin mai complicate – în general vor fi compatibile doar cu jocul în care au fost create și sunt folosite. Dacă aveți îndoieli, un editor de text ar putea fi în măsură să vă ajute, deoarece aceste fișiere sunt bazate pe text.

Ce programe funcționează cu fișiere SVG?

Aproape orice program de editare a imaginilor va funcționa – CorelDRAW Suite, Corel PaintShop Suite, GIMP, IrfanView, Adobe Suite, Inkscape, Kolourpaint și multe altele.

Pentru salvarea fișierelor, este necesar programul care le-a creat – alternativ, un editor de text precum Notepad ++ ar putea să-l deschidă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.