Ce sunt fișierele SWF?

Ce sunt fișierele SWF?

Un fișier SWF (pronunțat Swiff) este un fișier Shockwave Flash Movie. Fișierele SWF conțin grafică interactivă și text și sunt adesea folosite pentru jocuri și animații online. Fișierele SWF sunt compilate din fișierele de animație FLA și apoi sunt comprimate. Inițial, SWF a fost un acronim pentru ShockWave Flash, dar pe măsură ce SWF a devenit un standard pentru conținutul flash pe internet, semnificația SWF a fost schimbată în acronimul, Small Web Format.

Cum puteți deschide fișiere SWF?

Fișierele SWA pot fi deschise și vizualizate de un player de fișiere SWF sau de browsere care acceptă pluginul Adobe Flash Player. Este posibil din punct de vedere tehnic să editați fișiere SWF, dar având în vedere că este atât compilat, cât și comprimat, este un proces complex și nesigur, editarea fișierelor de animație FLA originale și recompilarea fișierului SWF este în general semnificativ mai ușoară. Este posibil să decompilați fișierele SWF înapoi în fișierele de animație FLA.

Ce programe funcționează cu fișiere SWF?

Cel mai simplu loc pentru a vizualiza orice tip de fișier flash SWF era într-un browser web, cu un plugin Adobe Flash, cu toate acestea, istoricul slab de securitate al pluginului, a determinat majoritatea browserelor moderne să elimine sau să plănuiască să elimine suportul pentru flash. în întregime. SWF File Player, MPC-HC și GOM Player pot juca toate jocuri SWF, alte instrumente precum Elmedia Player pot reda filme SWF, dar nu pot fi folosite pentru a juca jocuri interactive.

Fișierele SWF pot fi încorporate în documente PDF și deschise de Adobe Reader 9 și versiuni mai noi. Suita de produse Adobe, cum ar fi succesorul Adobe Flash, Animate, poate fi folosită pentru a deschide fișiere SWF.

Flash Decompiler Trillix și JPEXS-Decompiler pot converti fișierele SWF înapoi în fișiere de animație FLA pentru editare și recompilare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.