Ce sunt fișierele XPI?

Ce sunt fișierele XPI?

Fișierele XPI sunt un tip de fișier de arhivă. Ele sunt în esență redenumite fișiere ZIP utilizate de Mozilla Firefox și de programe similare Mozilla. Tipul de fișier este utilizat în mod special ca o arhivă de extensie – cu alte cuvinte, stochează fișiere utilizate pentru a adăuga funcții și programe suplimentare la un browser Mozilla existent. În mod obișnuit, aceste fișiere vor conține lucruri precum fișierele RDF și CSS, precum și fișierele de extensie reale în foldere separate.

Cum puteți deschide fișierele XPI?

Fișierele XPI trebuie să fie instalate pentru a fi de orice folos – în acest scop, ele pot fi trase în orice browser Mozilla sau, alternativ, pot fi deschise direct cu unul. Programele înrudite, cum ar fi Thunderbird, pot deschide și aceste fișiere, dar numai dacă extensiile cu ele funcționează cu programul – dacă nu, procesul de instalare va eșua.

Există și alte câteva programe care folosesc și acest tip de fișier. De asemenea, le puteți redenumi în fișiere ZIP dacă doriți să le deschideți și să vă uitați la conținut. Ca fișiere ZIP redenumite, toate programele care pot dezarhiva arhivele pot deschide fișierul.

Ce programe funcționează cu fișierele XPI?

Pe lângă software-ul Mozilla, programele întrerupte precum Netscape, Songbird și NVU HTML editor au acceptat și acest tip de fișier. Dacă încă folosiți unul dintre ele – toate oferă suport nativ pentru acest tip de fișier.

Redenumite ca fișiere .ZIP, programe precum WinZIP, 7ZIP sau WinRAR le pot deschide.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.