Cel mai bun VPN pentru Chromebook

Cel mai bun VPN pentru Chromebook

Dacă sunteți un fan al VPN-urilor, atunci probabil că doriți să instalați un VPN pe toate dispozitivele dvs. Majoritatea VPN-urilor oferă clienți Windows și macOS, dar există mai puțini furnizori care acceptă Chromebook.

Există patru moduri de a instala un VPN pe un Chromebook. Prima este utilizarea aplicațiilor Android, care pot proteja comunicațiile dintre sistemul de operare Chrome și aplicațiile Android, dar nu le pot proteja pe cele din aplicațiile Linux. A doua metodă este clientul nativ Chromebook VPN, iar acesta poate proteja traficul Android și Chrome OS, dar nu și traficul aplicațiilor Linux.

Sfat: clientul VPN nativ Chromebook acceptă numai protocolul slab L2TP/IPsec (Layer 2 Tunneling Protocol/IP Security), pe care nu ar trebui să se bazeze pentru o securitate adecvată. Dacă furnizorul dvs. VPN nu oferă configurații L2TP sau nu acceptă protocolul, puteți importa în schimb fișierele de configurare OpenVPN. Pentru a face acest lucru, va trebui să instalați un client OpenVPN Linux sau Android, care va avea apoi aceleași limitări ca și platformele respective pe sistemul de operare Chrome.

Clienții VPN Linux pot fi, de asemenea, instalați, dar pot proteja doar traficul aplicației Linux, nu sistemul de operare Chrome sau Android. Metoda finală este să instalați o extensie VPN în browserul Chrome, care protejează doar traficul care vine direct din browser.

Să-l puneți pur și simplu:

Aplicații Android Sistemul de operare Chrome aplicații Linux
VPN Android Securizat Securizat Neprotejat
VPN nativ Securizat Securizat Neprotejat
VPN Linux Neprotejat Neprotejat Securizat

De asemenea, este posibil să instalați o extensie VPN în browserul Chrome, cu toate acestea, acest lucru va proteja doar traficul din browser în sine, nu poate securiza traficul altor aplicații.

Sfat: După cum puteți vedea, nu totul protejează toate tipurile de trafic – asigurați-vă că selectați instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă proteja utilizarea. Dacă nu utilizați nicio aplicație Linux, nu veți avea nevoie de un VPN Linux, dar dacă o faceți, va trebui să configurați două pentru fiecare tip de trafic. Totuși, trebuie să le rulați doar când navigați pe tipurile relevante de aplicații!

NordVPN

NordVPN oferă atât un client VPN Android, cât și Linux, împreună cu o extensie Chrome. Suportul pentru protocolul L2TP a fost retras de NordVPN, așa că utilizarea clientului VPN nativ Chromebook nu este o opțiune.

NordVPN oferă unul dintre cele mai cuprinzătoare seturi de caracteristici disponibile, cu opțiuni pentru un comutator de oprire VPN, suport pentru trafic și streaming P2P, VPN dublu și Onion over VPN. Întregul trafic este acoperit de o politică strictă de interzicere a jurnalelor, astfel încât să aveți încredere că conexiunea dvs. nu este monitorizată. Cu peste 5300 de servere într-un total de 59 de țări, NordVPN vă poate falsifica locația pentru a părea aproape oriunde doriți. Toate în timp ce oferă criptare AES de 256 de biți de vârf pentru a vă asigura conexiunea.

Prețurile încep de la 3,49 USD pe lună pentru un plan de 3 ani care acoperă până la șase dispozitive.

ExpressVPN

ExpressVPN oferă suport pentru toate metodele de instalare a unui VPN pe Chromebook, deși este recomandat să evitați utilizarea clientului VPN L2TP nativ din cauza securității inerente slabe a protocolului.

Express VPN oferă peste 3000 de servere într-un total de 160 de locații din 94 de țări, oferindu-vă o mulțime de selecție în ce regiune doriți să vă conectați. Serviciul poate debloca multe site-uri de streaming, inclusiv Netflix și BBC iPlayer. Alte opțiuni prezentate includ un comutator de oprire VPN, o politică cuprinzătoare fără jurnal, criptare AES de 256 de biți de top, opțiunea de a plăti cu bitcoin și tunelul divizat.

Sfat: tunelul divizat vă permite să specificați ce aplicații folosesc VPN și nu, acesta poate fi folosit pentru a vă permite să accesați două regiuni simultan, cum ar fi vizionarea BBC iPlayer și jucarea unui joc pe un server din SUA .

Prețurile încep de la 6,67 USD pe lună pentru un plan de 12 luni care acoperă până la cinci dispozitive.

Surfshark

Surfshark acceptă toate opțiunile de instalare VPN pentru Chromebook. Surfshark nu oferă atât de multe funcții ca și celelalte opțiuni recomandate, dar încă are caracteristicile de bază ale unei politici stricte fără jurnal, un comutator de oprire VPN și cea mai bună criptare AES pe 256 de biți disponibilă. O altă caracteristică acceptată numită „MultiHop” vă permite să vă direcționați traficul prin mai multe servere VPN înlănțuite.

Principalul punct de vânzare al Surfshark constă în prețul său și în faptul că o licență acoperă un număr nelimitat de dispozitive.

Prețurile încep de la doar 1,94 USD pe lună pentru un plan de 2 ani care acoperă un număr nelimitat de dispozitive.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.