Cel mai bun VPN pentru Tor și pe care să-l evitați

Cel mai bun VPN pentru Tor și pe care să-l evitați

Modul în care majoritatea oamenilor accesează web-ul întunecat și serverele de ceapă ascunse este prin browserul Tor. Dacă utilizați un VPN, totuși, există o opțiune mai bună, puteți utiliza Tor peste VPN-ul dvs. Prin conectarea la VPN-ul dvs., apoi conectarea la rețeaua Tor, obțineți un nivel suplimentar de confidențialitate pentru rețeaua Tor.

Ce este Tor?

Tor este o rețea de confidențialitate bazată pe un concept similar cu un VPN, dar cu multe caracteristici suplimentare de confidențialitate și anonimat. Majoritatea oamenilor accesează Tor printr-un browser Firefox special modificat, numit Tor Browser. Pentru a accesa rețeaua Tor, browserul dvs. se conectează prin trei noduri Tor selectate aleatoriu.

Un nod „Intrare” este folosit pentru a se conecta mai întâi la rețea, știe doar adresa ta IP. nodul final se numește nodul „Ieșire”, știe doar la ce site web sau serviciu de ceapă ascuns te conectezi. Nodul din mijloc se numește nodul „Releu”, este conceput pentru a opri nodurile de intrare și de ieșire să poată comunica direct între ele, ceea ce face mai dificilă asocierea cererilor cu utilizatorii.

Când sunt conectate la rețeaua Tor, pot fi accesate site-uri web normale, sunt accesibile și serviciile de ceapă ascunse. Un serviciu de ceapă, cunoscut oficial ca un serviciu ascuns, poate fi accesat numai prin intermediul rețelei Tor. Serviciile Onion pot fi accesate numai prin adresele lor onion, care sunt disponibile doar printr-un sistem distribuit criptat. Adresa IP a unui serviciu de ceapă este întotdeauna ascunsă.

De ce să folosiți un VPN pentru a accesa Tor?

Când vă conectați la Tor, ISP-ul dvs. poate spune, în același mod în care vă poate spune că sunteți conectat la orice VPN. ISP-ul dvs. poate spune că v-ați conectat la un nod de intrare Tor și câte date trimiteți și primiți, dar nu la ce serviciu web sau ceapă vă conectați.

Conectarea la Tor printr-un VPN împiedică ISP-ul tău sau oricine altcineva să știe că chiar accesezi Tor. Accesarea Tor printr-un VPN ascunde și adresa IP de acasă din rețeaua Tor, nodul de intrare vede doar adresa IP a serverului VPN.

Un lucru esențial de reținut este că ar trebui să porniți VPN-ul doar și apoi să vă conectați la Tor, mai degrabă decât invers. Dacă vă conectați mai întâi la Tor, apoi la VPN, veți sfârși prin a elimina protecțiile de confidențialitate ale utilizării Tor peste un VPN și veți avea în continuare încetinirea utilizării Tor. Pentru a obține cea mai bună experiență cu toate avantajele de confidențialitate, ar trebui să vă conectați la Tor NUMAI odată ce sunteți deja conectat la VPN.

NordVPN

NordVPN oferă în mod specific un „Ceapă peste VPN” serviciu care vă va conecta automat în siguranță la rețeaua Tor. Cu Onion over VPN este posibil să accesați serviciile Onion cu orice browser normal. Cu toate acestea, este totuși recomandat să utilizați Tor Browser, deoarece include o serie de modificări și extensii preinstalate concepute pentru a vă asigura că aveți cele mai bune protecții de confidențialitate posibile.

NordVPN nu numai că acceptă accesul la rețeaua Tor, dar a încercat să o facă cât mai simplu posibil.

Sfat: Aveți grijă să utilizați serviciul Onion over VPN și Tor Browser în același timp, puteți ajunge să vă conectați prin rețeaua Tor de două ori. Acest lucru ar putea cauza o reducere semnificativă a vitezei dvs. de internet și nu oferă niciun beneficiu – unul este suficient.

ExpressVPN

ExpressVPN nu are caracteristici specifice pentru Tor, dar oferă o serie de ghiduri și informații despre Tor și despre cum să îl utilizați în siguranță prin VPN-ul său. ExpressVPN oferă, de asemenea, site-ul său web printr-un serviciu de ceapă, deci este perfect pentru cineva care vrea să-și configureze lucrurile pentru ei înșiși, fără să se bazeze pe servicii gata făcute pentru Tor.

Surfshark

Surfshark nu are caracteristici specifice în ceea ce privește rețeaua Tor, cu toate acestea, au o pagina de suport cu sfaturi pentru utilizarea Tor peste VPN-ul său. De asemenea, agenții de asistență pentru clienți Surfshark vă pot ajuta dacă aveți probleme legate de accesarea Tor prin VPN-ul său. Fiind un serviciu mai mic, acestea sunt încă o alegere populară pentru utilizatorii Tor.

Ce trebuie evitat

Serviciile VPN care înregistrează datele de conectare ale utilizatorilor ar trebui evitate de cei care caută cele mai înalte niveluri de protecție a confidențialității. Câteva exemple includ HideMyAss și PureVPN, ambele au predat istoric de jurnale agențiilor de aplicare a legii.

În general, ar trebui să evitați serviciile VPN gratuite, mai ales când confidențialitatea dvs. este importantă pentru dvs. Serviciile gratuite încearcă să facă bani cumva, în general prin urmărirea și monetizarea datelor dvs.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.