Comparație Foi de calcul Google vs Excel

Comparație Foi de calcul Google vs Excel

Când vine vorba de software de productivitate, puține lucruri sunt la fel de versatile și utile precum Microsoft Office Suite… sau Google Productivity Suite. Deși există, desigur, diferențe, ambele sunt instrumente puternice care vă pot face cu adevărat viața mai ușoară. Având în vedere că unul este gratuit și unul destul de scump, mulți oameni se întreabă care este mai bun.

Răspunsul simplu este: Nici unul.

Ambele au avantajele și dezavantajele lor și sunt potrivite pentru scopuri diferite. Mai jos sunt câteva dintre diferențele majore dintre cele două pentru a vă ajuta să aflați care este mai potrivită pentru scopurile dvs. Nu poți greși cu niciuna dintre ele, dar s-ar putea să descoperi că una va funcționa mai bine pentru tine decât cealaltă.

  1. Lucrul cu cantități mari de date – Avantaj: Excel

În timp ce ambele sunt capabile să gestioneze volume mai mari de date, Excel este optimizat pentru aceasta. Adăugarea mai multor rânduri, coloane, file și seturi de date la foaia dvs. Google va încetini relativ rapid, în timp ce Excel continuă să funcționeze fără probleme. Excel oferă și câteva instrumente specifice analizei și procesării unor volume mari de date (de exemplu în scopuri de marketing sau de cercetare) pe care Google Sheets nu le deține.

  1. Lucru offline – Avantaj: Excel

Acesta este destul de clar – Excel funcționează bine atunci când este offline. Vă puteți accesa fișierele cu relativă ușurință, indiferent dacă sunt stocate pe computer, pe un hard disk sau pe alt dispozitiv fizic. Nu același lucru se poate spune despre Google Sheets – în timp ce accesul offline este disponibil, nu este la fel de extins ca pentru Excel și, deoarece fișierele dvs. sunt probabil toate stocate în cloud, nu veți putea să le accesați fără un conexiune internet. De asemenea, aveți nevoie de o extensie suplimentară pentru a obține funcții offline, ceea ce nu este cel mai ușor de utilizat.

Dacă trebuie să lucrați offline în mod frecvent, Excel este cu siguranță alegerea mai bună pentru dvs., mai ales dacă s-ar putea să vă confruntați și cu lucruri precum instalarea extensiilor în primul rând.

  1. Colaborare – Avantaj: Google

Excel nu este conceput special pentru lucru în comun, în ciuda faptului că este o funcție foarte solicitată. Google, pe de altă parte, a integrat în mod special instrumente de partajare în programele lor. Foile nu este diferită. Conținutul poate fi partajat cu ușurință, permisiunile pot fi setate și restricționate și mai multe persoane pot lucra la același document în același timp.

Aceasta este o diferență destul de majoră între Sheets și Excel și, mai ales pentru echipele care partajează conținut, poate fi una majoră. Editarea și colaborarea în timp real pot economisi timp, efort și multe bătăi de cap.

Excel este puțin mai restrictiv și necesită partajarea fișierelor prin e-mail pentru versiunile mai vechi. Office 365 permite utilizarea online partajată, dar câteva dintre instrumentele de procesare mai grele nu sunt disponibile pentru versiunile online.

  1. Sincronizare – Avantaj: Google

Acesta este unul dintre principalele puncte de vânzare ale software-ului Google Sheet – că documentele sunt stocate în cloud și sincronizate pe dispozitive. Deși este necesară o conexiune la rețea pentru ca acest lucru să funcționeze, funcționalitatea este incredibil de utilă. Fișierele sunt salvate și sincronizate automat și pot fi accesate de oriunde, cu orice dispozitiv, atâta timp cât este autentificat în contul Google.

Office oferă și sincronizare, dar sunt necesare mult mai multe configurații. Singura excepție de la aceasta este Office 365, care oferă și sincronizare instantanee, cu prețul unor funcționalități.

  1. Cost – Avantaj: Google

Acesta este unul ușor – Sheets este gratuit, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru oricine are nevoie doar de utilizare ușoară sau ocazională. Licențele Microsoft Office nu sunt ieftine – în special versiunile mai noi care rulează pe bază de abonament și, prin urmare, necesită plăți repetate.

  1. Funcționalitate – Avantaj Excel

Acesta este un domeniu în care Excel este înaintea Google. Deși Sheets ajunge din urmă destul de repede și își îmbunătățește serviciul, există o serie de funcții care nu sunt încă disponibile. Acest lucru se referă în principal la lucruri precum calculele de probabilitate, procesarea unor cantități mari de date, precum și formulele complicate și elaborate. Cele mai multe funcții sunt disponibile, iar pentru uz general de birou, Sheets este mai mult decât suficient.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.