Cum funcționează IPVanish?

Cum funcționează IPVanish?

IPVanish este un serviciu VPN standard, sau rețea privată virtuală, care funcționează la fel ca orice alt furnizor VPN. IPVanish este doar un nume de marcă și nu implică faptul că serviciul poate face ca adresa dvs. IP sau proprietatea intelectuală să dispară. Numele este o referire la faptul că un VPN vă maschează adresa IP prin înlocuirea acesteia cu adresa serverului VPN.

VPN-urile funcționează prin crearea unui tunel criptat în siguranță între dispozitivul dvs. și un server VPN. Dispozitivul dvs. trimite apoi tot traficul de internet prin tunelul criptat către serverul VPN. Când serverul VPN primește un mesaj, îl decriptează, apoi trimite cererea web pe internet folosind propria sa adresă IP, mai degrabă decât a ta.

IPVanish oferă peste 1400 de servere anonime la care să se conecteze, pentru a ocoli filtrele. Când unul dintre serverele VPN primește răspunsul de la serverul web, acesta îl trimite înapoi prin tunelul securizat către dispozitivul dvs.

Dispozitivele pot include lucruri precum telefoane, computere, tablete – cu IPVanish, puteți utiliza VPN-ul pe până la 10 dispozitive în același timp. Asta înseamnă că îl poți configura astfel încât întreaga ta familie să își desfășoare traficul prin VPN, ascunzându-ți adresa IP și, prin urmare, activitatea ta pe net.

Prin înlocuirea adresei dvs. IP cu propria sa, un server VPN poate fi utilizat pentru a schimba locația de unde pare să provină traficul dvs. web. Această caracteristică se numește Geo-Spoofing sau location-spoofing. Acesta este folosit în principal pentru a ocoli restricțiile de conținut bazate pe locație, cum ar fi conținutul blocat în regiune pe Netflix.

Sfat: această formă de falsificare a locației nu implică falsificarea datelor GPS de la senzorul GPS al unui telefon mobil. Detectarea locației se bazează exclusiv pe adresa IP a serverului VPN. Unii furnizori VPN oferă și opțiunea de falsificare a datelor GPS, dar aceasta nu este o caracteristică standard.

Porțiunea „tunel securizat” a VPN este un acord între dispozitivul dvs. și serverul VPN pentru a cripta mesajele într-un anumit mod cu o cheie de criptare partajată.

Sfat: Criptarea este un proces de amestecare a datelor în așa fel încât să nu poată fi citite fără cheia de criptare.

Conexiunea criptată dintre dispozitivul dvs. și serverul VPN înseamnă că ISP-ul dvs. nu vă poate monitoriza utilizarea internetului. Această criptare vă protejează și de hackeri, încercând să vă monitorizeze comunicațiile pe hotspot-uri Wi-Fi publice nesigure.

În plus, IPVanish oferă, de asemenea, stocare în cloud și criptare a fișierelor cu serviciul lor – compromisul este că, spre deosebire de alți furnizori VPN, IPVanish nu este gratuit – și nici nu este deosebit de ieftin. Planurile de prețuri încep de la 3,70 USD/lună și ajung până la 10 USD/lună. Pentru aceasta însă, oferă un serviciu solid, cu un număr destul de mare de caracteristici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.