Cum să accesezi Dark Web-ul

Cum să accesezi Dark Web-ul

O mulțime de articole de știri se referă la „web întunecat”, dar foarte puține discută de fapt cum să-l acceseze. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că multe site-uri web găzduiesc conținut ilegal de un fel sau altul. Multe dintre lucrurile ilegale puse în vânzare pe dark web sunt reale, cum ar fi drogurile, armele, conturile piratate și conținutul protejat prin drepturi de autor. Unele dintre lucrurile mai senzaționale despre care auziți pe dark web sunt totuși înșelătorii. Un exemplu este asasinii, majoritatea, dacă nu toate serviciile de asasini sunt escrocherii.

Înainte de a accesa dark web, trebuie să știți ce este și ce nu este. Termenul dark web este adesea folosit incorect în mod interschimbabil cu termenul „deep web”. Web-ul profund este porțiunea de internet care nu poate fi accesată direct și este invizibilă pentru motoarele de căutare precum Google. Web-ul profund include conținutul unor conturi de social media, conturi de e-mail, baze de date private etc. Orice lucru online, dar care nu este direct accesibil fără acreditări este considerat deep web.

Dark web este o colecție de servere ascunse care sunt conectate la internet, dar folosesc un alt sistem de adresare pentru a comunica, unul care permite ca identitatea lor să rămână privată. Serverele de pe dark web se numesc servicii onion și trebuie să utilizați browserul Tor pentru a le accesa. Browserul Tor este special conceput pentru a putea accesa rețeaua Tor și serviciile onion din interior.

Pentru a accesa dark web, trebuie să instalați browserul Tor din Site-ul web al proiectului Tor. Browserul Tor este construit pe Firefox, dar elimină și dezactivează o serie de funcții care ar putea fi folosite pentru a vă dezvălui adresa IP.

Odată ce utilizați browserul Tor, puteți naviga la orice site web așa cum ați proceda în mod obișnuit, dar acum puteți căuta și servicii de ceapă. Există un ajutor wiki site care oferă link-uri către o gamă largă de servicii de ceapă și descrie ceea ce fac acestea. Cu toate acestea, cel mai simplu mod de a vă deplasa pe internet este cu un motor de căutare.

Sfat: Fiți foarte atenți când utilizați web-ul întunecat, în timp ce unele site-uri sunt înșelătorii, dacă un site este comercializat ca afișând conținut precum violența grafică, acesta va conține într-adevăr acest lucru. Nu ar trebui să dați clic pe linkuri crezând că nu poate fi atât de rău. Cel mai bine este să accesați doar acele site-uri pe care știți că le doriți și să nu deveniți prea curios.

Un motor de căutare dark web este Torță. Pagina de pornire a Torch descrie că nu cenzurează sau înregistrează nicio căutare și nici nu include niciun fel de cod de urmărire. Pentru a accesa motorul de căutare Dark Web al lui Torch, trebuie să navigați la http://cnkj6nippubgycuj.onion/.

Probabil că sunt două lucruri pe care le observați despre acea adresă URL. Un lucru este că URL-ul se termină în „.onion”, acesta este echivalentul „.com” și este folosit exclusiv pentru serviciile onion. Celălalt lucru este că numele URL-ului este gibberish, acest lucru se datorează faptului că numele serviciilor onion sunt generate aleatoriu pe baza unei chei de criptare care este creată atunci când serviciul onion este configurat.

Sfat: Puteți naviga la orice serviciu de ceapă în același mod în care ați naviga pe orice alt site web, aveți nevoie doar de adresa URL. Singura restricție este că trebuie să vă conectați prin rețeaua Tor.

Un lucru de reținut când utilizați Tor este că ISP-ul dvs. poate vedea ce faceți. La fel ca atunci când utilizați un VPN, ISP-ul dvs. nu poate vedea ce site web sau serviciul de ceapă accesați, dar pot vedea că utilizați rețeaua Tor. Unii ISP-uri interzic acest lucru, alții îl vor considera un semn că trebuie să vă monitorizeze mai îndeaproape utilizarea. Pentru a evita acest lucru, puteți combina Tor cu un VPN, astfel ISP-ul dvs. poate vedea doar că utilizați un VPN.

Sfat: Ar trebui să vă conectați numai la VPN-ul dvs. și apoi să utilizați Tor, mai degrabă decât invers. Dacă vă conectați mai întâi la VPN, atunci traficul Tor trece prin VPN. Dacă vă conectați mai întâi la Tor, atunci traficul dvs. VPN trece peste Tor, fără a vă oferi confidențialitate suplimentară, în același timp încetinind conexiunea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.