Cum să activați/dezactivați Google Play Protect în Android

Cum să activați/dezactivați Google Play Protect în Android

Nu poți fi niciodată prea atent când vine vorba de protejarea datelor tale sensibile de pe dispozitivul tău Android. Deoarece Google dorește să vă ajute să vă păstrați dispozitivul Android în siguranță, are o funcție numită Android Play Protect.

Dar ce este exact și cum îl activați dacă decideți să îl utilizați sau să îl opriți? Unul dintre multele lucruri de reținut este că nu va cauza probleme cu antivirusul pe care îl aveți în prezent pe dispozitivul Android.

Ce este Google Play Protect?

Google Play Protect este o actualizare a aplicațiilor Verify care a fost folosită acum câțiva ani pentru Android. Ce face Play Protect este că analizează aplicațiile pe care le instalați și pe cele pe care le aveți deja pe dispozitiv pentru a vedea dacă o aplicație este o amenințare.

Google Play Protect este activat în mod prestabilit, dar dacă dintr-un motiv oarecare nu este, mai jos, veți vedea pașii de urmat pentru a-l porni pentru a vă păstra dispozitivul Android în siguranță.

Dacă încercați să decideți dacă este mai bine să îl aveți sau nu, cel mai bine este să îl aveți activat. Este un strat suplimentar de protecție și, odată ce îl activați, puteți uita de el. Play Protect funcționează în fundal, protejând datele, dispozitivul și aplicațiile.

Cum să verificați dacă dispozitivul dvs. Android are Google Play Protect

Pentru a vedea dacă dispozitivul dvs. are Play Protect, accesați:

  • Setări
  • Google
  • Securitate
  • Google Play Protect

Dacă atingeți ultima opțiune, aceasta vă va afișa aplicațiile anterioare care au fost scanate. Dacă Play Protect ar detecta o aplicație rău intenționată, veți vedea un avertisment, astfel încât să puteți decide dacă doriți să dezinstalați sau să dezactivați aplicația.

De asemenea, dacă instalați o aplicație rău intenționată dintr-un loc care nu este Google Play, Play Protect va informa Google despre aceasta, astfel încât să poată lua măsurile de precauție necesare.

Cum să dezactivezi Play Protect

Cel mai bine este să lăsați Play Protect activat, dar dacă trebuie să îl dezactivați din orice motiv, va trebui să accesați:

Cum să activați/dezactivați Google Play Protect în Android

  • Setări
  • Google
  • Securitate
  • Google Play Protect
  • Atingeți roata dințată
  • Selectează Scanează aplicații cu Play Protect pentru a o dezactiva

Concluzie

Google Play Protect va contribui la menținerea dispozitivului în siguranță și nu va cauza probleme de performanță. Se înțelege cu alte aplicații antivirus și, odată ce îl porniți, veți uita că există chiar și acolo. Crezi că merită să faci?

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.