Cum să adăugați sau să ștergeți imprimante în Active Directory

Cum să adăugați sau să ștergeți imprimante în Active Directory

Puteți adăuga o imprimantă la Microsoft Active Directory Domain Services pentru a o face disponibilă tuturor sau puteți să o eliminați dacă nu doriți să fie disponibilă. Folosește acești pași.

Acest tutorial presupune că imprimanta este deja partajată de pe un computer sau un server de imprimare.

 1. De pe orice computer Windows, țineți apăsat butonul Tasta Windows în timp ce apăsați „R” pentru a afișa dialogul Windows Run.
 2. FĂ una din urmĂtoarele:
  • Tip „printmanagement.msc„, apoi apăsați „introduce„. Ar trebui să apară Print Management.
  • Tip „mmc„, apoi accesați „Fişier” > “Adăugați sau eliminați Snap-in-uri„, adăuga „Managementul tipăririi„, apoi selectați „Bine„.
 3. Extindeți „Servere de imprimare„.
 4. Dacă nu vă aflați pe computerul unde este partajată imprimanta sau nu există opțiuni, faceți clic dreapta pe „Servere de imprimare„, alege „Adăugați/Eliminați servere…„, apoi adăugați adresa IP sau numele computerului de pe care este partajată imprimanta.
 5. Extindeți „Imprimante„.
 6. Faceți clic dreapta pe imprimanta pe care doriți să o adăugați sau să o eliminați din Active Directory, apoi selectați „Proprietăți„.
 7. Selectează „Partajarea” fila.
 8. Verifică „Lista în director” dacă doriți să adăugați imprimanta la AD. Debifați-l pentru a o șterge din AD.

FAQ

Cum văd lista de imprimante adăugate de pe un computer client?

Acum ar trebui să puteți căuta și vizualiza imprimantele care sunt publicate în Active Directory cu acești pași.

Windows 7

Panou de control” > “Hardware și sunet” > “Dispozitive și imprimante” > “Adăugați o imprimantă” > “Adăugați o imprimantă de rețea, wireless sau Bluetooth” > “Imprimanta pe care am vrut-o nu este listată” > “Găsiți o imprimantă în director, în funcție de localizare sau caracteristică” > “Următorul

Windows 10 și 8

Selectați „start” și tastați „Configurare avansată a imprimantei„. Selectează „Configurare avansată a imprimantei” opțiune. (Poate fi necesar să selectați mai întâi „Setări”)

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.