Cum să ascundeți/afișați marcajele pe Chrome și Firefox

Cum să ascundeți/afișați marcajele pe Chrome și Firefox

Având marcajul Chrome întotdeauna vizibil, site-urile pe care trebuie să le accesați sunt accesibile mai rapid. Dar, pentru unii, faptul că bara de marcaje este întotdeauna vizibilă poate aglomera afișajul.

Următoarele sfaturi vă vor arăta cum să ascundeți și să afișați întotdeauna bara de marcaje. De asemenea, veți ști cum să faceți bara de marcaje să apară și să dispară atât pe Chrome, cât și pe Firefox.

Cum să afișați întotdeauna marcajul Chrome

Pentru a avea întotdeauna bara de marcaje, faceți clic pe cele trei puncte din dreapta sus și accesați Setări. Faceți clic pe opțiunea Aspect din partea stângă a ecranului, iar opțiunea de a bloca bara de marcaje va fi în partea de sus.

O altă modalitate prin care puteți accesa bara de afișare/ascunde de marcaje este prin atingerea din nou pe cele trei puncte și plasarea cursorului pe opțiunea Marcaje.

Cum să ascundeți/afișați marcajele pe Chrome și Firefox

Pentru a sări peste acești pași, puteți utiliza oricând comanda rapidă de la tastatură Ctrl + Shift + B. Există și opțiunea de a accesa această opțiune prin Managerul de marcaje din Chrome.

Dacă sunteți pe Mac, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură Ctrl + Shift + O sau Ctrl + Shift + O. Pașii pentru accesarea managerului de marcaje sunt aceiași menționați anterior.

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, opțiunea Manager marcaje se află chiar sub opțiunea Afișați bara de marcaje.

Cum să activați sau să dezactivați Bara de instrumente pentru marcaje Firefox

Dacă sunteți nou în Firefox, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să activați această funcție. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe cele trei linii pare și alegeți opțiunea Personalizare.

Cum să ascundeți/afișați marcajele pe Chrome și Firefox

În partea de jos a ecranului, veți vedea meniul drop-down Bare de instrumente. Faceți clic pe el și alegeți opțiunea Bara de instrumente Marcaje. Pentru a finaliza, faceți clic pe opțiunea Terminat.

Cum să ascundeți/afișați marcajele pe Chrome și Firefox

Pentru a elimina bara de instrumente Marcaje, urmați acești pași, dar asigurați-vă că opțiunea instrumentului Marcaje nu are o bifă în partea stângă a acesteia.

Deoarece nu aveți încă niciun folder, veți vedea doar o opțiune care spune Noțiuni de bază. Faceți clic dreapta pe spațiul gol din dreapta și alegeți opțiunea de a crea un folder nou.

După ce ați creat folderul, este timpul să adăugați conținut. Când vizitați un site pe care doriți să îl salvați, faceți clic pe pictograma stea din dreapta barei suplimentare. Va deveni albastru și vi se va cere să alegeți o zonă în care să o salvați.

Cum să ascundeți/afișați marcajele pe Chrome și Firefox

Dacă ați creat deja folderul, faceți clic pe meniul derulant Folder din dreapta și alegeți folderul. De asemenea, este posibil să creați un folder de aici.

Faceți clic pe meniul derulant al folderului, dar pe al doilea în dreapta și alegeți opțiunea de a crea un folder nou. Odată ce ați creat noul folder, apăsați Enter pentru a-l salva.

Cum să ascundeți/afișați marcajele pe Chrome și Firefox

Concluzie

Marcajele vă facilitează experiența de utilizare a browserului. Prin marcarea unui site, nu va trebui să vă faceți griji că nu mai găsiți site-ul respectiv. Este esențial să le organizați pe categorii, sau să găsiți una va fi aproape o misiune imposibilă. Preferiți să păstrați bara de marcaje vizibilă sau nu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.