Cum să blocați automat mașina Windows 10

Cum să blocați automat mașina Windows 10

Blocarea automată a computerului este una dintre caracteristicile esențiale pentru cei care trebuie să-și păstreze activitatea și informațiile private, indiferent de situație. Fie pentru a preveni un ușor disconfort sau pentru ca altcineva să vă arunce cu ochiul la munca, această caracteristică este probabil o necesitate pentru dvs.

Închidere manuală

Înainte de a începe, permiteți-ne să vă reamintim rapid că există o modalitate rapidă de a vă bloca manual computerul prin simpla apăsare Tasta Windows + L în același timp. De asemenea, puteți lovi Ctrl + Alt + Del și selectați Lacăt din meniu pentru a face la fel. Acestea fiind spuse, nu există nicio garanție că nu veți uita să vă blocați dispozitivul la un moment dat.

Din fericire, Windows are deja o funcție care vă permite să vă blocați computerul automat după o perioadă stabilită. Vă vom anunța că această funcție este disponibilă de mult, chiar datând din epoca XP. Cu toate acestea, din moment ce nu este un lucru simplu, mulți oameni s-ar putea să nu-și dea seama de existența acestei caracteristici și să rămână în întuneric până în ziua de azi. Această caracteristică evazivă va fi prima pe care o discutăm în acest articol.

Fără alte prelungiri, să aruncăm o privire la o modalitate de a vă bloca automat computerul Windows, profitând de setările de economizor de ecran.

Blocare automată cu ajutorul economizorului de ecran

 1. Deschide Meniul Start prin lovirea Tasta Windows sau făcând clic pe Butonul de start în colțul din stânga jos al ecranului. Dacă aveți o versiune actualizată de Windows 10, puteți pur și simplu să faceți clic pe Bara de căutare lângă start butonul din stânga jos.
 2. Introduceți „Schimbați economizorul de ecran”, apoi lovit introduce.
 3. Selectați economizorul de ecran din lista verticală. Îl poți lăsa la (Nici unul) sau alegeți dintre opțiunile disponibile. Puteți descărca și instala un screen saver de pe internet dacă doriți.
 4. Alegeți timpul de așteptare. Indiferent de minutele setate, va fi perioada de așteptare înainte ca computerul să se blocheze.
 5. Bifați „La reluare, arata ecranul de autentificare” cutie. Bifarea acestei casete decide dacă doriți să blocați automat ecranul sau nu.
 6. Clic Bine.

După ce ați făcut toți pașii necesari, computerul dvs. va intra în modul de economizor de ecran după timpul prestabilit. Dacă cineva, inclusiv dvs., atinge mouse-ul sau tastatura, va trebui să introducă parola pe care ați configurat-o.

Această procedură specială ar trebui să fie suficient de bună pentru nevoile dumneavoastră. Singurul dezavantaj al acestei tehnici este că trebuie să așteptați după un anumit timp pentru ca computerul să se blocheze singur. Puteți opta pentru a reduce timpul de așteptare la doar un minut, de exemplu. Cu toate acestea, această metodă v-ar enerva doar, deoarece computerul se va bloca foarte frecvent dacă faceți și alte lucruri în timp ce lucrați, cum ar fi verificarea telefonului.

Cu Windows 10, Microsoft vă oferă un mijloc mai dedicat și mai simplu de a face același lucru. Este destul de ușor de configurat și mai aveți un singur dispozitiv pentru a face acest lucru: un alt dispozitiv Bluetooth, cum ar fi un smartphone.

Blocare automată folosind un smartphone

Pentru a începe să utilizați această funcție, mai întâi, trebuie să vă asociați telefonul cu computerul. Iată o listă de lucruri de făcut pentru a vă ajuta. Dacă aveți deja cunoștințele, puteți sări peste toată această parte.

 1. Pe Bara de căutare lângă start butonul, tastați „Bluetooth și alte dispozitive” și a lovit introduce (Dacă uitați cum să accesați bara de căutare, consultați metoda anterioară).
 2. Apasă pe Adăugați Bluetooth sau alte dispozitive butonul din partea de sus a Setări fereastră.
 3. Adaugă un dispozitiv va apărea fereastra. Selectați Bluetooth, apoi alegeți dispozitivul dvs. Nu uitați să activați Bluetooth-ul pe telefon în prealabil.
 4. Ar trebui să apară o nouă solicitare care solicită permisiunea de a conecta ambele dispozitive. Acceptați permisiunea atât de la computer, cât și de la telefon.

Actualizarea driverului Bluetooth

Unii utilizatori raportează că dispozitivele lor nu se pot detecta unul pe celălalt, chiar și după ce au verificat de două ori dacă Bluetooth este activat. Această problemă poate fi adesea rezolvată prin actualizarea driverului Bluetooth al computerului. Încă o dată, dacă nu ai idee despre cum să faci asta, iată cum:

 1. Pe Bara de căutare lângă start butonul, tastați „Manager de dispozitiv” și a lovit introduce.
 2. Veți vedea o listă cu toate driverele dvs. hardware în fereastră. Căutați unul care vă gestionează hardware-ul Bluetooth numit Bluetooth. Faceți clic pe săgeata de lângă ea, apoi faceți clic dreapta pe primul element listat, selectați Actualizați driver-ul.
 3. Alege Căutați automat software-ul de driver actualizat. După aceea, dacă merge fără probleme, trebuie doar să așteptați până când driverul este instalat. În caz contrar, puteți descărca manual driverul și îl puteți instala.

Acum, computerullaptop-ul și smartphone-ul dvs. sunt conectate și gata de funcționare. Funcția pe care urmează să o folosim se numește oficial Blocare dinamică. După ce sunteți sigur că ambele dispozitive sunt conectate, urmați acești pași:

 1. Pe Bara de căutare lângă start butonul, tastați „Blocare dinamică” și a lovit introduce.
 2. De acolo, veți fi redirecționat către Opțiuni de conectare fereastră. Derulați în jos la Blocare dinamică secțiune.
 3. După ce l-ați găsit, ar trebui să vedeți o casetă de bifare cu un text care spune: Permiteți Windows să detecteze când sunteți plecat și să blocheze automat dispozitivul. Bifeaza casuta.

Voila! Asta e tot ce trebuie să faci. Poți fi sigur că, dacă îți scoți telefonul din raza Bluetooth, computerul se va bloca automat. Rețineți că nu se întâmplă imediat. Din experiența noastră, durează de obicei între 30 de secunde și un minut înainte ca dispozitivul să fie blocat.

Concluzie

Există mai multe metode, pe lângă cele două de mai sus, pentru a vă bloca automat dispozitivul Windows 10. Dar, în opinia noastră, metodele pe care le-am prezentat sunt mult mai intuitive de configurat, oferind totodată rezultatul de care aveți nevoie. Acestea fiind spuse, nicio metodă nu este perfectă. De exemplu, funcția de blocare dinamică depinde de o tehnologie despre care se știe că are probleme: Bluetooth. Așadar, în viitor, dacă descoperiți că această funcție vă dă de fapt mai multe bătăi de cap decât ar trebui, puteți reveni oricând la vechea funcție de economizor de ecran.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.