Cum să conectați două computere cu Windows 10

Cum să conectați două computere cu Windows 10

Conectarea a două computere cu Windows 10 împreună într-o rețea locală ad-hoc poate fi utilă, vă poate permite să partajați fișiere sau jocuri împreună atunci când nu aveți încredere sau nu aveți o rețea wireless. Pentru a face acest lucru, primul pas este să conectați un cablu Ethernet încrucișat de la un dispozitiv la celălalt. Alternativ, acest lucru se poate face și cu utilizarea unui hub sau a unui router – pașii vor fi aceiași. Asigurați-vă că ambele computere sunt conectate la același și rețineți că tipul de conexiune va fi diferit în funcție de tipul de conexiune pe care îl utilizați.

Odată conectat, trebuie să configurați cele două adaptoare Ethernet pentru a putea comunica. Deschideți Panoul de control și navigați la Panou de control > Rețea și Internet > Centru de rețea și partajare și apoi faceți clic pe „Modificați setările adaptorului” în partea stângă.

Schimbă setările adaptorului.

Faceți clic dreapta pe dispozitivul dvs. Ethernet și selectați proprietăți. În proprietățile adaptorului, faceți dublu clic pe „Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)”.

Cum să conectați două computere cu Windows 10
Configurați setările IPv4.

Setați adresa IP la 192.168.0.1 și masca de subrețea la 255.255.255.0 pe primul dispozitiv. Pe al doilea dispozitiv, adresa IP ar trebui să fie 192.168.0.2, iar masca de subrețea ar trebui să fie aceeași cu prima gazdă. Aplicați modificările făcând clic pe ok până când reveniți la lista adaptoarelor de rețea.

Cum să conectați două computere cu Windows 10
Configurați și adresa IP și masca de subrețea.

Odată ce ambele computere sunt conectate și au adrese IP atribuite. Reveniți la Centrul de rețea și partajare și faceți clic pe „Modificați setările avansate de partajare” din partea stângă. În meniul de setări avansate de partajare, asigurați-vă că „Activați descoperirea rețelei” și „Activați configurarea automată a dispozitivelor conectate la rețea” sunt ambele activate.

Cum să conectați două computere cu Windows 10
Asigurați-vă că este activată descoperirea rețelei.

Activarea descoperirii rețelei va permite dispozitivelor Windows 10 să se identifice între ele și să comunice prin protocoale de rețea. Dacă doriți să vă conectați la un joc, un server web sau FTP, acest lucru ar trebui să funcționeze acum.

Dacă doriți să partajați fișiere prin funcțiile Windows de partajare a fișierelor, va trebui să activați „Partajare fișiere și imprimante” din același meniu în care ați activat descoperirea rețelei. De asemenea, va trebui să configurați fișierele și folderele care vor fi partajate.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.