Cum să controlezi iPad-ul de la distanță

Cum să controlezi iPad-ul de la distanță

Controlul unui dispozitiv iOS de la distanță este dificil de făcut, deoarece Apple a ales să nu accepte această funcționalitate. Există câteva opțiuni pentru a ocoli această problemă, dar fiecare dintre ele vine cu propriul set de provocări. Mai jos sunt câteva dintre opțiunile pe care le aveți pentru a vă controla dispozitivul de la distanță, precum și instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru.

1. Comutator de control

Prima opțiune pe care o aveți este să utilizați funcțiile Switch Control adăugate în iOS 10. Acest lucru limitează utilizarea, deoarece aceasta este o interfață destinată utilizatorilor cu mobilitate limitată, precum și cu anumite dizabilități. Această metodă necesită, de asemenea, ca iPad-ul „la distanță” să fie în aceeași rețea Wi-Fi ca și dispozitivul de control și să nu afișeze ecranul iPad-ului țintă.

2. Remote Screen Viewer

O altă opțiune este utilizarea unui vizualizator de ecran la distanță, cum ar fi TeamViewer QuickSupport. Totuși, acest lucru nu permite „controlul” de la distanță – doar vizualizarea. Cineva cu acces fizic la iPad trebuie să efectueze acțiuni.

3. Server VNC

Metoda finală permite controlul de la distanță prin internet prin instalarea unei versiuni de server VNC, de exemplu, programul Veency. Această metodă, însă, necesită ca iPad-ul să fie jailbreak, o sarcină din ce în ce mai dificilă pe dispozitivele mai noi. Mai mult, software-ul nu acceptă versiunile recente iOS – este cea mai puțin atractivă dintre cele trei opțiuni.


Folosind controlul comutatorului

Funcția de control al comutatorului din iOS este concepută ca o caracteristică de accesibilitate pentru utilizatorii cu mobilitate limitată. Acesta permite utilizatorului să configureze un comutator pentru a controla un dispozitiv iOS. Un comutator este, în general, un accesoriu adaptiv, deși poate fi și o mișcare a capului sau o atingere pe ecran. Activarea comutatorului sau a comutatoarelor poate fi configurată pentru a îndeplini o gamă largă de sarcini. Un exemplu de sarcină este controlul altui dispozitiv.

Pentru a utiliza funcția Switch Control pentru a controla un iPad la distanță, trebuie să vă asigurați mai întâi că dispozitivul țintă și dispozitivul de control sunt ambele conectate la același cont AppleID și la aceeași rețea Wi-Fi. Apoi, trebuie să configurați un comutator. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Setări și accesați Accesibilitate > Control comutator.

Deschideți setările Switch Control.

Pentru a configura un comutator, accesați Comutatoare (pe dispozitivul de control) și atingeți „Adăugați un comutator nou…”. Selectați sursa comutatorului, apoi configurați acțiunea și rezultatul. De exemplu, selectați: Cameră, Mișcarea capului stâng și Selectați element.

Acum, odată ce activați Switch Control, zonele ecranului vor fi evidențiate una câte una. Puteți utiliza noul dvs. comutator, în cazul nostru „Mișcarea capului stâng” pentru a selecta zona dorită atunci când este evidențiată. Odată ce a fost făcută o selecție, va apărea o mică fereastră pop-up cu câteva opțiuni.

Sfat: această fereastră pop-up poate fi interacționată numai prin utilizarea comutatoarelor, o atingere pe ecran va interacționa cu aplicația de fundal ca și cum fereastra pop-up nu ar fi acolo.

Cum să controlezi iPad-ul de la distanță
Fereastra pop-up Switch Control.

Una dintre opțiunile care pot fi în acest balon pop-up este abilitatea de a controla un alt dispozitiv. Pentru a ajunge la opțiune, trebuie să vă asigurați că sunt îndeplinite condițiile preliminare. Cele două dispozitive trebuie să fie configurate cu același AppleID și să fie în aceeași rețea Wi-Fi. Opțiunea poate fi găsită folosind comutatorul când cele două puncte din partea de jos a casetei pop-up sunt evidențiate. Una dintre opțiunile din una dintre paginile următoare (articolele pe pagină depind de dispozitiv) ar trebui să fie intitulată „Dispozitiv”. Mai departe, în opțiunile „Dispozitiv” ar trebui să existe o opțiune pentru „Utilizați alt dispozitiv”.

Odată ce „Utilizați alt dispozitiv” a fost selectat, dispozitivul dvs. va începe să caute un alt dispozitiv pe aceeași rețea Wi-Fi. După ce ați găsit un dispozitiv, selectați-l cu comutatorul pentru a vă conecta. Acum, activările comutatorului vor fi transmise celui de-al doilea dispozitiv, permițându-vă să efectuați acțiuni pe iPad de la distanță.

Caracteristica Switch Control permite accesul la o cantitate mare de funcționalități, cum ar fi glisări, ciupituri și gesturi, care pot fi dificil de utilizat pentru persoanele cu mobilitate limitată. Oricât de funcțională este această caracteristică, nu este la fel de rapidă sau la fel de ușor de utilizat ca interfața tradițională. Combinată cu gama limitată dintre dispozitive și lipsa partajării ecranului, această caracteristică nu va deveni probabil o abordare populară.

Pentru un ghid video bun și scurt care demonstrează cum să controlați un iPad la distanță cu un iPhone, Chris Young are o demonstrație detaliată disponibil pe YouTube.


Folosind TeamViewer QuickSupport

A doua metodă de control de la distanță este utilizarea TeamViewer QuickSupport. Aplicația principală TeamViewer este disponibilă și în App Store, dar poate fi folosită doar pentru a suporta de la distanță alte dispozitive, nu permite partajarea ecranului telefonului sau tabletei. Aplicația TeamViewer QuickSupport permite utilizatorilor iOS care folosesc iOS11 și mai târziu să-și transmită ecranul altora.

Partajarea ecranului cu QuickSupport este foarte simplă. Doar instalați și deschideți aplicația, apoi urmați ghidul în trei pași afișat pe ecran. Veți primi un ID din zece cifre, trebuie doar să introduceți acest ID pe site la adresa start.teamviewer.com și faceți clic pe „Conectați-vă la partener”, pentru a vedea ecranul iPad-ului de oriunde.

Cum să controlezi iPad-ul de la distanță
Instrucțiunile sunt simplu de urmat, iar ID-ul este vizibil vizibil.

Principala restricție a TeamViewer este că poate fi folosit doar pentru a vizualiza ecranul unui ipad la distanță și nu poate fi folosit pentru a-l controla direct, altcineva cu acces fizic la iPad trebuie să efectueze orice acțiune necesară.


Folosind Veency

A treia și ultima metodă de a controla de la distanță un iPad este utilizarea Veency. Veency este o aplicație server VNC disponibilă numai în magazinul Cydia, un magazin de aplicații terță parte care poate fi instalat doar pe un dispozitiv iOS cu jailbreak. Dezvoltarea Veency pare să fi fost oprită, deoarece cea mai recentă versiune iOS jailbreak acceptată este 8.1. Jailbreaking-ul oricărui dispozitiv nu trebuie făcut cu ușurință, deoarece va invalida orice garanție și poate cauza instabilitate a sistemului. De asemenea, poate fi dificil să obțineți un jailbreak care funcționează pentru sistemul dvs. de operare specific.

Cum să controlezi iPad-ul de la distanță
Aplicația Veency, din magazinul Cydia.

Presupunând că aveți un iPad jailbreak complet configurat, trebuie să instalați Veency din Cydia Appstore. Veency se instalează gratuit și este inclus în depozitele implicite Cydia. Odată ce Veency este instalat, trebuie să configurați o parolă folosită pentru a restricționa accesul de la distanță la iPad. Setarea parolei poate fi găsită în aplicația Setare sub Setări > Veency. Aici puteți activa serviciul, activa un cursor și setați parola.

Cum să controlezi iPad-ul de la distanță
Configurați o parolă pentru Veency.

Acum, pentru a vă conecta la iPad de la distanță, veți avea nevoie de adresa IP, aceasta ar trebui să fie o adresă IP privată. Dacă doriți să controlați iPad-ul dintr-o altă rețea, ar trebui să utilizați un VPN pentru a vă conecta la rețeaua iPad-ului, unde puteți utiliza adresa IP privată.

Sfat: Nu ar trebui să configurați niciodată un server de acces la distanță pentru a avea acces public de pe internet, chiar și cu o parolă setată. Hackerii vor încerca să obțină acces și probabil vor reuși în cele din urmă.

Pentru a vedea adresa IP privată a iPad-ului, accesați aplicația Setări, apăsați pe Wi-Fi, apoi faceți clic pe micul „i” dintr-un cerc în partea dreaptă a rețelei Wi-Fi la care sunteți conectat. Această pagină va afișa adresa dvs. IP privată. Notați sau amintiți-vă adresa dvs. IP privată, astfel încât să vă puteți conecta la iPad în scurt timp, adresa IP va arăta probabil cam așa „192.168.0.10”.

Sfat: Adresele IP private pot fi folosite doar pentru a transfera date într-o singură rețea, un public poate fi adresat de oricine de pe internet. Un VPN poate fi folosit pentru a permite dispozitivului dvs. să fie tratat ca și cum ar fi conectat direct la o altă rețea la distanță și poate utiliza astfel adrese IP private pentru a comunica cu alte dispozitive din acea rețea.

Apoi, trebuie să instalați un program de vizualizare VNC pe dispozitivul de pe care doriți să controlați iPad-ul de la distanță. VNC Viewer are un client disponibil pentru o gamă largă de sisteme de operare. În VNC Viewer, trebuie să introduceți adresa IP a iPad-ului la care doriți să vă conectați. Odată ce ați început conexiunea, vi se va afișa o casetă de parolă, introduceți parola pe care ați configurat-o mai devreme pe iPad și veți putea vedea și controla iPad-ul de la distanță.

În general, accesul de la distanță la dispozitivele iOS este dificil, deoarece Apple a ales să nu îl accepte. Toate aceste scenarii vin cu dezavantaje, trebuie doar să alegeți scenariul care se potrivește cerințelor dumneavoastră. În timpul testării acestor procese, am avut câteva dificultăți cu configurarea – dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv pe care să îl controlați de la distanță, s-ar putea să vă fie mai bine cu altceva decât un iPad sau un dispozitiv Apple.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.