Cum să convertiți fișierul RAR în ZIP

Cum să convertiți fișierul RAR în ZIP

În zilele noastre, datele sunt ca moneda. Mai multe date înseamnă mai multă valoare și mai multe avantaje. Vine în toate formele și, în formate digitale, este de obicei audio și vizual.

Luând în considerare cât de variate sunt gadgeturile noastre, de la un ceas inteligent mic până la un supercomputer de mărimea unui frigider. Deoarece consumul sau vizualizarea datelor depinde de capacitatea hardware-ului, partajarea și transferul de date între gadgeturi poate fi o sarcină descurajantă din cauza variației absolute a puterii hardware. Ați încercat vreodată să vizionați un videoclip 1080p pe un laptop de 10 ani? Exact. Aici compresia datelor devine utilă. Modelează datele pentru a se potrivi cu capacitatea hardware-ului, asigurând consumatorului să vizualizeze și să editeze datele cu confort și eficiență maximă.

Introducere

Comprimarea datelor este un proces de codificare a informațiilor folosind mai puțini biți decât datele originale, făcându-le mai raționalizate și mai mici. Obiectivul principal este de a face fișierul mai ușor de accesat, consumat sau transportat

Există 2 tipuri de compresie a datelor. Lossless, care elimină doar bitul neimportant de date, păstrând în același timp datele „de bază”. Aceasta înseamnă că videoclipul comprimat va arăta și va suna la fel, dar va avea o dimensiune mai mică decât versiunea necomprimată.

Apoi, există pierderi, care elimină datele „de bază” de dragul unei dimensiuni și mai mici. Un videoclip comprimat va arăta neclar din cauza rezoluției reduse și probabil va suna mai rău din cauza ratei de biți reduse. Dar va avea o dimensiune chiar mai mică decât versiunea necomprimată. Ați văzut vreodată un film în format .gif? Aceasta este magia comprimării cu pierderi.

RAR

Înseamnă Roshal Archive, deoarece este realizată de Eugene Roshal în martie 1993 și este licențiată sub WinRAR .GmbH. Este un format de fișier arhivă care acceptă compresia datelor, recuperarea erorilor și extinderea fișierelor. Utilizează în principal metoda de compresie LZSS (Lempel–Ziv–Storer–Szymanski) și PPM (Predicție prin potrivire parțială).

Principalul său punct forte constă în funcția de partiție a datelor. Vă permite să partiționați un fișier mare în bucăți mai mici (va avea numele extensiei r.00 r.001 r.002 și așa mai departe), ceea ce face procesul de transport de date mari mult mai ușor.

RAR are criptare AES-256 care este superioară ZIP, care are doar criptare AES

ZIP

Dezvoltat de PKWARE.Inc la 14 februarie 1989. Spre deosebire de RAR care este proprietar, caracteristicile de bază ale Zip sunt gratuite, dar caracteristicile avansate sunt brevetate. Utilizează funcția DEFLATE pentru a comprima fișierele. Are un suport larg pe aproape toate sistemele de operare.

ZIP este mult mai popular în comparație cu RAR datorită codului sursă parțial gratuit. Puteți deschide fișierul ZIP numai cu Windows, spre deosebire de RAR, care are nevoie de winRAR pentru a-l deschide. Are o valoare de compresie în general superioară, chiar dacă încă depinde de ce tip de fișier este.

Cum convertiți RAR în ZIP?

Vom folosi cele mai populare 2 aplicații pentru a face acest lucru, WinRAR și 7zip.

WinRAR

Pasul 1. Deschideți fișierul .RAR folosind WinRAR.

Pasul 2. Faceți clic pe „Instrumente”, apoi alegeți „conversie arhivă”. Sau pur și simplu apăsați Alt+Q.

Cum să convertiți fișierul RAR în ZIP

Pasul 3. Selectați fișierele pe care urmează să le convertiți, care, în acest caz, este doar un rar care conține un folder, apoi faceți clic pe compresie.

Cum să convertiți fișierul RAR în ZIP

Apoi selectați formatul de arhivă în ZIP și apoi faceți clic pe ok.

Cum să convertiți fișierul RAR în ZIP

De asemenea, puteți selecta metoda de compresie, de la cea mai rapidă (mai puțin timp consumat) la cea mai bună (mai multă compresie, dar mai mult timp consumat). În plus, aveți opțiunea de a împărți fișierele în dimensiunea dorită.
Faceți clic pe OK și așteptați ca procesul să se termine. Felicitări! RAR-ul dvs. este acum ZIP.

7zip

Faceți clic dreapta pe fișierul dvs., treceți cursorul pe 7-zip și selectați adăugați la „x .zip”.

Cum să convertiți fișierul RAR în ZIP

Acum așteptați ca aplicația să își termine sarcina.

Cum să convertiți fișierul RAR în ZIP

Si asta e. Destul de simplu nu? fișierul arhivat va fi creat în același director ca și fișierul dvs. rar, cu același nume. Amintiți-vă că acest lucru are un cost practic fără opțiuni pentru comprimare, spre deosebire de aplicația WinRAR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.