Cum să convertiți un PDF într-un document Google

Cum să convertiți un PDF într-un document Google

PDF înseamnă Portable Document Format, care a fost dezvoltat de Adobe Systems pentru a menține un format de document coerent pe diferite platforme.

Dacă ați folosit Microsoft Word sau alte editori de cuvinte, probabil v-ați dat seama că de cele mai multe ori, atunci când un document este trimis de pe un computer la altul, formatarea documentului tinde să se distorsioneze în funcție de setările editorului de cuvinte. PDF oferă un mijloc de a trimite fișiere în siguranță, fără a vă face griji cu privire la distorsionarea formatului atunci când șeful sau clientul dvs. deschide documentul.

Google Docs este un instrument puternic oferit de Google pentru gestionarea comodă a tuturor documentelor dvs. online. Oferă funcționalități bogate, care includ editarea documentelor colaborative live, conversia documentelor Word în PDF, conversia PDF în documente Word – pe care ne vom concentra mai jos și multe altele. Există momente când vi se trimit documente PDF și trebuie să modificați conținutul documentului, să spunem, să adăugați la o listă sau poate să editați o factură; și doar adăugarea de comentarii la document cu cititorul PDF nu va arăta profesionist.

Este timpul să nu vă mai faceți griji. Pașii de mai jos vă vor ghida prin procesul de conversie a fișierelor PDF în Google Docs. Este simplu și ușor de făcut.

Conversia fișierului PDF într-un Google Docs folosind Google Docs

Google Docs are o funcționalitate încorporată care convertește automat fișierele PDF în document Google Docs atunci când un document PDF este încărcat în Google Docs. Avantajul major al utilizării Google Docs este că este compatibil cu toate dispozitivele. Tot ce aveți nevoie este un browser pentru a vă accesa contul online Google Docs. Contul dvs. Google Docs este același cu contul dvs. Gmail. Un cont de pe Google este un cont pentru toate serviciile Google, de la e-mail la YouTube la Google Drive și Maps.

Pregătiți-vă documentul

Pentru a asigura rezultate mai bune atunci când documentul PDF este convertit în Google Docs, urmăriți următoarele:

  1. Documentele ar trebui să fie orientate normal, în orientarea obișnuită de citire. Nu trebuie rotit la dreapta sau la stânga sau oglindită. Dacă este rotit sau oglindit, rotiți-l în poziția normală înainte de conversie, altfel documentul Google convertit ar putea să nu fie corect.
  2. Va fi grozav dacă imaginile din documentul PDF sunt clare, cu un contrast bun. Dacă sunt neclare, rezultatele nu vor fi prea bune.
  3. Nu toate fonturile sunt acceptate pe Google Docs, astfel încât documentul dvs. va fi mai bine dacă PDF-ul este în Arial sau Times New Roman sau în oricare dintre fonturile comune.

Primul pas:

Dacă nu v-ați conectat deja la contul dvs. Google Docs, faceți clic Aici pentru a vă conecta. Completați detaliile dvs. Gmail și conectați-vă.

Pasul doi:

Acum trebuie să încărcați documentul PDF în Google Docs. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe selectorul de fișiere, care arată ca un folder, afișat în imaginea de mai jos. Se va deschide o nouă fereastră.

Pasul trei:

În fereastra nouă care se deschide, selectați Încărcați.

Pasul patru:

Puteți fie să trageți și să plasați fișierul în fereastră, fie să faceți clic pe „Selectați un fișier de pe dispozitivul dvs.” pentru a naviga la locația fișierului. Selectați fișierul și faceți clic Deschis.

Pasul cinci:

Documentul se va încărca și se va deschide așa cum se arată mai jos. În partea de sus a documentului, faceți clic pe „Deschide cu Google Docs”. Documentul PDF va fi apoi convertit și deschis într-o filă nouă.

Da! Ai făcut-o. Documentul dvs. este acum convertit în Google Docs și poate fi editat după cum doriți. Puteți schimba formatul, puteți introduce tabele, puteți personaliza și face multe altele.

document-încărcat

Acum ați învățat cum să convertiți un document PDF într-un document Google. Este ușor. Google Docs vă scutește de stresul de a cumpăra sau instala software suplimentar pentru conversia PDF în Google Docs. După editare, puteți salva cu ușurință fișierul în orice format de document la alegere, de exemplu PDF, txt, epub, rtf, Microsoft Word, HTML, zip. Pur și simplu accesați Meniul Fișier și, în meniul derulant, îndreptați cursorul spre Descărcare.

Va apărea un pliant și va selecta formatul de document dorit. Documentul dumneavoastră va fi descărcat pe computer în formatul ales.

Informații suplimentare

Trebuie remarcat faptul că conversia unui document PDF în Google Docs este un proces complex și, deși Google Docs se va strădui întotdeauna să păstreze formatul documentului PDF, uneori apar modificări, mai ales dacă documentul PDF conține tabele, formulare, casete de selectare. , și imagini. Când PDF-urile sunt convertite în fișiere text, Google Docs poate importa doar funcțiile și codurile pe care le acceptă.

Dacă PDF-ul dvs. conține tabele, imagini de fundal, formatare, fonturi sau alte caracteristici care sunt codificate diferit față de Documente sau conțin funcții care în prezent nu sunt disponibile în Documente, acestea nu vor fi convertite corect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.