Cum să creați și să partajați Hărți Google personalizate

Cum să creați și să partajați Hărți Google personalizate

Google Maps este de mare ajutor atunci când sunteți în vacanță, dar ar fi și mai bine dacă harta pe care o priviți este personalizată pentru nevoile dvs. Astfel, ai tot ce ai nevoie dintr-o privire.

Google știe asta și de aceea există o opțiune de a crea Harta Google în colaborare. Procesul este ușor și există, de asemenea, o opțiune de a vă partaja harta personalizată.

Cum să creați o hartă Google personalizată

Dacă nu ați făcut acest lucru deja, conectați-vă la contul dvs. Google și accesați Google Maps. Pentru a vă crea harta accesați:

 1. Meniu (trei rânduri pare)
 2. Locurile tale
 3. Hărți

Cum să creați și să partajați Hărți Google personalizate

După ce faceți clic pe fila Hărți, veți avea o opțiune numită în partea de jos Creați o hartă (selectați această opțiune). Orice hărți create anterior vor apărea pe această listă.

Rețineți că va trebui să vă denumiți harta, să adăugați o descriere (opțional) și să adăugați un design. Pentru a adăuga un design la harta dvs., va trebui să faceți clic pe meniul drop-down din stânga Harta de bază opțiune.

Cum să creați și să partajați Hărți Google personalizate

Puteți alege dintre opțiuni precum:

 • Hartă
 • Satelit
 • Teren
 • Politică ușoară
 • Mono City
 • Atlas simplu
 • Masă de uscat ușoară
 • Masă de pământ întunecată
 • Apa alba

Nu vă faceți griji, dacă doriți să schimbați vreodată numele sau designul hărții dvs., o puteți face mai târziu. După ce v-ați personalizat harta, este timpul să începeți să adăugați câteva locuri la ea.

În partea de sus, veți vedea o bară de căutare unde puteți căuta acele locuri. Locurile pe care le căutați vor avea un marcaj pe ele, iar dacă doriți să le adăugați pe harta dvs., faceți clic pe Adăugați pe hartă opțiune.

Cum să creați și să partajați Hărți Google personalizate

De asemenea, puteți adăuga straturi pe harta dvs. Straturile sunt utile deoarece sunt modalități de organizare a conținutului pe hartă. Adăugarea unui strat este ușoară, faceți clic pe opțiunea Adăugați strat și acesta va fi adăugat automat pe hartă.

Pentru a denumi, șterge sau afișa datele de pe acel strat, faceți clic pe cele trei puncte din dreapta.

Cum să creați și să partajați Hărți Google personalizate

Cum să adăugați indicații la harta dvs. Google personalizată

Dacă decideți să vă distribuiți harta, este, de asemenea, o idee bună să adăugați indicații către locuri cu care alții nu sunt familiarizați. Pentru a adăuga un strat de direcții, faceți clic pe pictograma săgeată din stânga pictogramei riglei.

Cum să creați și să partajați Hărți Google personalizate

Pentru a adăuga un punct de plecare, faceți clic pe caseta cu A și introduceți adresa sau numele destinației dvs. În caseta B, adăugați adresa destinației dvs. Google Maps vă va arăta cel mai bun traseu de îndată ce ați terminat de tastat a doua adresă.

Sub bara de căutare, veți avea și alte opțiuni, cum ar fi:

 • Trage o linie
 • Măsurați distanțe și zone
 • Anula
 • Selectați articole
 • A reface

Cum să partajați harta dvs. Google personalizată

După ce ați terminat de creat harta, este timpul să o distribuiți. În dreapta opțiunii Adăugați un strat pe care ați folosit-o mai devreme, veți vedea opțiunea Partajare. Faceți clic pe opțiunea Partajare și, dacă nu v-ați denumit harta, nu vă va permite să partajați harta până când nu o faceți.

Cum să creați și să partajați Hărți Google personalizate

Odată ce partea de denumire este îndepărtată, puteți partaja harta prin partajarea unui link furnizat, prin Gmail, prin Facebook, sau puteți invita oameni. Dacă decideți să invitați persoane făcând clic pe meniul derulant de lângă pictograma creion, puteți acorda acelor utilizatori permisiunea de a vedea sau edita numai.

Concluzie

Prin crearea propriei hărți Google, data viitoare când plecați în vacanță, vă va fi mult mai ușor să vă organizați. Puteți crea câte hărți doriți și le puteți partaja atât cât doriți. Pentru ce vei crea harta? Anunță-mă în comentariile de mai jos.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.