Cum să deblochezi funcții în iOS 13

Cum să deblochezi funcții în iOS 13

iOS 13 de la Apple și versiunile sale actualizate vin cu o mulțime de funcții interesante, unele fiind disponibile încă din zilele sale de testare beta. Există o mulțime de funcții noi care vor face ca interacțiunea cu gadgetul iPhone – indiferent dacă este nou sau vechi – să fie și mai plăcută ca niciodată.

Oricât de atractive ar fi, unele dintre aceste caracteristici uimitoare nu sunt activate automat, utilizatorii trebuie să le deblocheze manual pentru a le utiliza. Iată o listă cu pietrele noastre preferate îngropate, care vă vor îmbunătăți experiența în utilizarea iOS 13.

Rețineți că funcțiile enumerate mai jos se concentrează doar pe iOS 13. Dar, majoritatea acestor noi funcții pot fi găsite și în iPadOS 13 pentru iPad.

  1. Modul întunecat

Modul întunecat este caracteristica „flagship” comercializată intens de Apple. Când modul întunecat este activat, toate elementele care au în mod obișnuit nuanțe luminoase, cum ar fi butoanele, vor fi acum transformate în întuneric sau în negru.

Dacă aruncăm o privire la utilizatorii de Android și macOS, mulți dintre ei preferă modurile întunecate în detrimentul celor standard. Am ajuns la concluzia că acești utilizatori folosesc modul întunecat pentru a-și solicita mai puțin ochii și pentru a prelungi durata de viață a bateriei, deoarece, potrivit lor, modul întunecat nu are nevoie de multă lumină.

Pentru a comuta în modul întunecat, mergeți pur și simplu la Setări -> Afișare și luminozitate -> sub fila „Aspect”, selectați „Întunecat”.

  1. Închideți automat filele vechi în Safari

safari închide automat filele vechi

Indiferent dacă îți dai seama sau nu, s-ar putea să fii odată într-o poziție cu aproape 100 de file care rulează în Safari în același timp. Acest lucru vi se poate întâmpla dacă ați uitat să închideți fila în care, de exemplu, căutați data lansării filmului dvs. preferat în Wikipedia acum o săptămână.

Din fericire, în iOS 13, putem face automat închiderea filelor vechi din Safari după o perioadă determinată. Pentru a face acest lucru, accesați Setări -> Safari -> selectați opțiunea „Închideți filele” din secțiunea File. De acolo, alegeți pur și simplu dacă doriți ca filele din safari să se închidă după o zi, o săptămână sau o lună.

  1. Reduceți la tăcere apelanții necunoscuți

Te-ai enervat vreodată de un număr aleatoriu care îți sună telefonul? Apoi, Silence Unknown Callers poate fi caracteristica potrivită pentru dvs. Prin activarea Silențiază apelanții necunoscuți—ceea ce se poate face accesând Setări -> Telefon -> comutați „Silențiază apelanții necunoscuți”—Intelligenția Siri instalată în iOS 13 va permite apelurilor să vă ajungă numai dacă numărul apelantului este listat în contactul dvs. În caz contrar, numărul va fi redirecționat către mesageria vocală.

  1. Conectare mai sigură

Dacă ați încercat vreodată să vă conectați la aplicații sau site-uri web terță parte, sunt șanse să nu mai fie nevoie să creați un nume de utilizator și o parolă nouă pentru aplicație. În schimb, puteți pur și simplu să faceți clic pe „Conectați-vă cu Google/Facebook”.

Această procedură de conectare universală, desigur, face accesarea aplicațiilor web mai rapidă și mai ușoară, deși vine cu un „preț”. Folosind aceste funcții de conectare, permiți literalmente Google sau Facebook să urmărească și să strângă activitățile tale de date pe site-uri și aplicații terțe. În plus, informațiile dvs. Google sau Facebook vor fi partajate și cu acele site-uri web și aplicații.

Cu noua funcție de conectare de la Apple, totuși, nu trebuie să vă faceți griji. Conectarea universală Apple vă poate crea rapid conturi, la fel ca Google și Facebook. Diferența esențială este că Apple va oferi site-urilor și aplicațiilor terțe doar cele mai multe informații minime posibile pe care trebuie să le culeagă de la tine. În plus, puteți opta pentru a crea o adresă de e-mail randomizată, astfel încât acele aplicații web să nu vă umple căsuța de e-mail.

De asemenea, Apple promite să nu urmărească activitatea utilizatorilor săi pe diferite site-uri și aplicații atunci când aleg să se conecteze cu aceștia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.